– Israel vil stanse offentlig bygging på Vestbredden dersom Abbas går med på forhandlinger

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han er villig til å stanse all offentlig bygging på Vestbredden dersom PA-president Mahmoud Abbbas lover å starte direkte fredssamtaler med Israel.

Stansen vil også inkludere all bygging på statseid jord, skriver Ha’aretz, på grunnlag av palestinske kilder. Ifølge en israelsk tjenestemann har Abbas foreløpig ikke svart på Netanyahus tilbud, men PA-presidenten har truet med å gå av dersom det ikke blir satt i gang en diplomatisk prosess i løpet av de neste tre måneder.

Netanyahu lar seg ikke skremme av slike trusler, som Abbas har kommet med flere ganger tidligere. Bare en mindre del av utbyggingen på Vestbredden skjer i offentlig regi. I Netanyahus tilbud ligger det ikke inne stans i den private utbyggingen.

Forrige artikkelDemonisering av Israel fjernet etter elevreaksjon
Neste artikkel– Abbas foreslår valg i januar
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.