– Israel vil stanse offentlig bygging på Vestbredden dersom Abbas går med på forhandlinger

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han er villig til å stanse all offentlig bygging på Vestbredden dersom PA-president Mahmoud Abbbas lover å starte direkte fredssamtaler med Israel.

Stansen vil også inkludere all bygging på statseid jord, skriver Ha’aretz, på grunnlag av palestinske kilder. Ifølge en israelsk tjenestemann har Abbas foreløpig ikke svart på Netanyahus tilbud, men PA-presidenten har truet med å gå av dersom det ikke blir satt i gang en diplomatisk prosess i løpet av de neste tre måneder.

Netanyahu lar seg ikke skremme av slike trusler, som Abbas har kommet med flere ganger tidligere. Bare en mindre del av utbyggingen på Vestbredden skjer i offentlig regi. I Netanyahus tilbud ligger det ikke inne stans i den private utbyggingen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise