Livni: – Hamas ble styrket, Israel svekket

Opposisjonsleder Tzipi Livni (Kadima) mener Hamas er styrket etter fangeutvekslingen med Israel. – Avtalen styrker Hamas og gir dem legitimitet, mens Israels strategiske avskrekningsevne blir undergravd, sier Livni i intervju med Israel Radio.

Livni mener Israel bør forhandle om de siste 550 fangene som skal løslates med PA-president Mahmoud Abbas, og ikke Hamas eller Det muslimske brorskap. Hun understreker også betydningen av at Israel styrker sin avskrekningsevne, slik at Hamas og andre terrorgrupper ikke kan angripe Israel med raketter eller kidnappingsaksjoner.

Transportminister Yisrael Katz (Likud) sier Livni ikke har rett til å kritisere Shalit-avtalen, da den i stor grad baserer seg på det som ble forhandlet fram under Kadima-regjeringen til Ehud Olmert.

Forrige artikkelNye land i FNs sikkerhetsråd
Neste artikkel17 år gammel jødisk gutt knivstukket
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.