IMPACT-SE: – PA utdanner fortsatt til Israel- og jødehat

IMPACT-SE er en forskningsorganisasjon som overvåker og analyserer skolebøker og læreplanene rundt på skolene i Midtøsten, for å se at de samsvarer med internasjonale standarder som fred og toleranse. Det er et mål som er utledet direkte fra UNESCO-erklæringen og deres resolusjoner. Ifølge en rapport de publiserte mandag oppfyller ikke PA UNESCOs krav for nye medlemmer i organisasjonen.

– Overvåkingen av de palestinske skolebøkene som ble brukt i skoleåret 2011 viser at den fundamentale motstanden mot Israel og jøder blir opprettholdt, heter det i konklusjonen. Israel og jøder blir stilt i et svært dårlig lys. Som eksempler nevner de at Israel ikke nevnes som stat på Levanten og at de jødiske helligstedene i området ikke nevnes. Holocaust omtales ikke med et ord.

De nevner heller ikke noe om den jødiske tilstedeværelsen som fantes under det britiske Palestina-mandatet. Jøder beskrives som avtalebrytere, som et folk som gjør seg rik gjennom uærligheter, svikefulle, barnemordere, voldtektsmenn og invaderende slanger. Aldri blir de omtalt på en nøytral eller positiv måte. Selv om Oslo-avtalene blir nevnt blir den ikke støttet, heller ikke en fredelig løsning gjennom forhandlinger.

– Derimot er det masse lovprisning av jihad og martyrdød for å frigjøre Palestina, uten å klart definere territoriet som skal bli frigjort. Med andre ord antydes det at Israels territorier også skal bli frigjort, skriver IMPACT-SE.

Forrige artikkelUSA frykter israelsk Iran-angrep
Neste artikkelNytt atomfunn i Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no