IMPACT-SE: – PA utdanner fortsatt til Israel- og jødehat

IMPACT-SE er en forskningsorganisasjon som overvåker og analyserer skolebøker og læreplanene rundt på skolene i Midtøsten, for å se at de samsvarer med internasjonale standarder som fred og toleranse. Det er et mål som er utledet direkte fra UNESCO-erklæringen og deres resolusjoner. Ifølge en rapport de publiserte mandag oppfyller ikke PA UNESCOs krav for nye medlemmer i organisasjonen.

– Overvåkingen av de palestinske skolebøkene som ble brukt i skoleåret 2011 viser at den fundamentale motstanden mot Israel og jøder blir opprettholdt, heter det i konklusjonen. Israel og jøder blir stilt i et svært dårlig lys. Som eksempler nevner de at Israel ikke nevnes som stat på Levanten og at de jødiske helligstedene i området ikke nevnes. Holocaust omtales ikke med et ord.

De nevner heller ikke noe om den jødiske tilstedeværelsen som fantes under det britiske Palestina-mandatet. Jøder beskrives som avtalebrytere, som et folk som gjør seg rik gjennom uærligheter, svikefulle, barnemordere, voldtektsmenn og invaderende slanger. Aldri blir de omtalt på en nøytral eller positiv måte. Selv om Oslo-avtalene blir nevnt blir den ikke støttet, heller ikke en fredelig løsning gjennom forhandlinger.

– Derimot er det masse lovprisning av jihad og martyrdød for å frigjøre Palestina, uten å klart definere territoriet som skal bli frigjort. Med andre ord antydes det at Israels territorier også skal bli frigjort, skriver IMPACT-SE.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise