PA fikk fullt UNESCO-medlemskap

Mandag vedtok UNESCOs generalforsamling at de palestinske myndighetene skulle anerkjennes som fulle medlemmer i FN-organet. Nå varsler Israels utenriksminister Avigdor Lieberman at landet må “gjennomgå sine relasjoner” med FNs kultur- og utdanningsgren.

Regjeringen kan også komme til å godkjenne “sensitive” bosetningsprosjekter som en følge av vedtaket, forklarer en diplomatisk kilde til Yedioth Aharonoth. – Det kan komme en spesifikk respons på det palestinske tiltaket, gjennom et ensidig tiltak på områder som ikke Israel ser som problematiske, men som kan møte internasjonal motstand, opplyser kilden. I tillegg har amerikanerne, som står for 22 prosent av UNESCOs budsjett, varslet også at de har fryst de 340 millionene de årlig bidrar med til organet.

Forrige artikkelNytt atomfunn i Syria
Neste artikkelPro-israelsk “sinnsyk” får støtte i Egypt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no