Fayyad kastes som statsminister i Hamas-Fatah avtale

Fatah har bøyd av for Hamas-kravet om å fjerne PA-statsminister Salam Fayyad. PA-president Mahmoud Abbas og Hamas-statsminister på Gaza, Khaled Mashaal, har også kommet til enighet om å utlyse nytt parlaments- og presidentvalg i mai 2012.

Som en følge av avtalen vil en samlingsregjering stables på beina. I den forbindelse får ikke lenger statsminister Salam Fayyad, som er svært populær internasjonalt for sine reformer på Vestbredden, lede den palestinske regjeringen. Abbas har ønsket å beholde Fayyad som statsminister for å sikre at pengeoverføringene fra USA og Israel vedvarer, men har møtt kraftig motstand fra Hamas. Til slutt måtte han gi etter for dette kravet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise