Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Regjeringen vedtok overføring av PA-penger

Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Men i framtiden vil nye overføringer alltid måtte revurderes.

Onsdag vedtok et flertall av medlemmene i regjeringsledelsen å fortsette overføringene av skattepengene som Israel samler inn for PA. Totalt er det snakk om ca. 650 millioner i året. Vedtaket utgjør en viktig seier for statsminister Benjamin Netanyahu, som lenge har argumentert for at en fortsatt pengefrys kan gå ut over Israels sikkerhet.

Utenriksminister Avigdor Lieberman har derimot lidd et stort nederlag, siden han ikke ønsker at pengene skal havne i hendene på en palestinsk samarbeidsregjering. Denne regjeringens sterkeste parti ville etter sist valgresultat å dømme være Hamas, den islamistiske bevegelsen som kontrollerer Gaza-stripen.

Gjennomslag for framtidig vurdering
Tidligere har Lieberman truet med å felle Netanyahu-regjeringen dersom han ikke fikk viljen sin i denne saken. Søndag gikk han imidlertid tilbake på den uttalelsen.

Utenriksministeren og deres støttespillere har fått igjennom i regjeringsledelsen at ny stans i pengeoverføringer vil bli vurdert fortløpende, særlig dersom PA fortsetter på sitt FN-spor for å få anerkjent en palestinsk stat, eller dersom Hamas og Fatah faktisk former en samarbeidsregjering.

Videre skal regjeringen overvåke bruken av skattepengene. De midlene som brukes inn mot terrorvirksomhet vil dermed fjernes fra transaksjonene.

– Idiotisk
Spaltist i New York Times, Thomas L. Friedman publiserte onsdag en artikkel der han nok en gang kritiserer Netanyahu og regjeringen for pengefrysen. Han mener regjeringen bør framelske de moderate kreftene blant palestinerne, deriblant statsminister Salam Fayyad.

– I stedet for å belønne ham har Israel holdt tilbake 650 millioner i palestinske skatteinntekter, som Fayyad trenger for å lønne sikkerhetsstyrkene som hjelper med å beskytte Israel. Det er en straff for at palestinerne har presset på for en stat i FN. Rett og slett idiotisk, hevdet journalisten.

Regjeringen har vært under sterkt press fra internasjonalt hold, for å fortsette overføringene av midlene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart