Hamas-bombemann vil stille til valg

Abdullah Barghouti (39) laget bomber som drepte titalls israelere i terroraksjoner for Hamas. Nå vil han stille som kandidat i parlamentsvalget.
Abdallah Barghouti. (Foto:kerenmalki.org)
Abdallah Barghouti. (Foto:kerenmalki.org)

Barghouti sitter i israelsk fangenskap, dømt til 67 livstidsdommer for sin rolle i flere massedrap, hvor til sammen 67 israelere ble drept og mange såret. Tirsdag opplyste Hamas-kilder at Barghouti ønsker å delta i det kommende palestinske valget.

Barghouti kommer fra Ramallah-området. I 2003 ble han arrestert av IDF. 30. november 2004 fikk han sin dom. Se liste over terrorangrep som Barghouti medvirket til (fra israelsk utenriksdepartement).

PA-president Mahmoud Abbas har varslet at det blir både president- og parlamentsvalg i de palestinske selvstyremyndighetene i mai 2012. Kilder både i Fatah og Hamas har imidlertid uttrykt tvil om et valg vil bli avholdt. Tidligere valgplaner er blitt utsatt igjen og igjen.

– Jeg forventer at Hamas vinner en overlegen seier i valget både på Vestbredden og Gaza-stripen,sa Mahmoud Zahar, en av Hamas-lederne på Gaza-stripen, tirsdag.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise