Vil blåse liv i PLO med Hamas som nytt medlem

Ledere fra flere palestinske grupper, inkludert Hamas og Fatah, ble torsdag enige om å “aktivisere og gjenoppbygge” PLO, og la nye bevegelser bli medlem av paraplyorganisasjonen.

PLO-flagg. (Foto: clorofollia, flickr.com)
PLO-flagg. (Foto: clorofollia, flickr.com)

Dersom avtalen noen gang blir satt ut i livet, vil Hamas, Islamsk Jihad og andre grupper som hittil har stått utenfor PLO, kunne bli medlem.

-PA president Mahmoud Abbas vil være i en sterkere posisjon overfor Israel og USA dersom Hamas går med i PLO, sier en sentral tjenestemann i Hamas til London-avisen Asharq Alawsat. Den anonyme kilden mener avtalen samtidig vil styrke Hamas. Målet er å sta samlet i kampen mot Israel.

– Frigjørelsen av Palestina er viktigere enn Hamas, sier tjenestemannen.

En komité som skal arbeide med gjenoppbyggingen av PLO skal møtes i Amman 15. januar.

 

– Hamas står for folkemord

På israelsk side blir den nye palestinske avtalen møtt med fordømmelse.

– Dersom Abbas omfavner Hamas, dersom han beveger seg mot Hamas, beveger han seg bort fra fred, sier Mark Regev, talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu.

– De som lurer på hva Hamas står for, bør lytte til talene som ble holdt på Gaza-stripen i forbindelse med markeringen av bevegelsens 24-årsdag i forrige uke, sier Regev. “De vi hørte var en strøm av hatefull, ekstrem retorikk.”

– Hamas er ikke en politisk organisasjon som bruker terror [som virkemiddel]. Hamas er i sin kjerne en terrororganisasjon som går inn for folkemord, sier Regev.

 

Forrige artikkelPA-minister framhevet terrorleder som rollemodell
Neste artikkel50.000 flyktninger fra Afrika
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.