– Abbas fornekter fortiden og forvrenger virkeligheten

PA-president Mahmoud Abbas anklaget søndag Israel for å ville bygge et jødisk tempel på Al-Aqsa moskeens ruiner. Statsminister Benjamin Netanyau reagerer sterkt på anklagene.

Mahmoud Abbas. (Foto: Catholic Church England and Wales)
Mahmoud Abbas. (Foto: Catholic Church England and Wales)

Dette er det siste slaget i en krig som er rettet mot å viske ut og ta bort alt av det arabisk-islamske Jerusalem, sa Abbas under en internasjonal Jerusalem-konferanse i Doha, Qatar. Konferansen ble sponset av Den arabiske liga.

Abbas anklaget Israel for å benytte seg av de styggeste og farligste virkemidler for å gjennomføre planer om å viske ut det arabisk-iskamske og kristne særpreget i Øst-Jerusalem, forteller det palestinske nyhetsbyrået Ma’an. Den palestinske presidenten oppfordret arabere og muslimer til å besøke Jerusalem for å bevare byens arabiske identitet.

– Dette kommer til å ha politiske, økonomiske og humanitære ettervirkninger, som vil vise at Jerusalem tilhører oss all og at ingen kan stanse oss i å ha tilgang, sa Abbas ved konferansen forteller Times of Israel. Han tok også til orde for å ta opp Jerusalem-spørsmålet i FNs sikkerhetsråd.

 

Netanyahu: Jerusalem er åpen for alle trosretninger

Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte Abbas på anklagene allerede samme dag og sa at påstandene er ubegrunnede:

– Abu Mazen (Abbas) vet veldig godt at det ikke er noe grunnlag for hans foraktelige bemerkninger, inkludert de ubegrunnede og uansvarlige påstandene om Al-Aqsa moskeen. Dette er meget provoserende tale fra en som sier han ønsker fred. Tiden har kommet for det palestinske lederskapet å stoppe med å fornekte fortiden og forvrenge virkeligheten, sa Netanyahu.

Jerusalem og de hellige stedene er åpne for alle som ønsker å komme å be ved dem, påpekte Netanyahu.

– Jerusalem, under israelsk herredømme, kommer til å fortsette å være åpen for troende fra alle trosretninger. Det er religionsfrihet for alle og Israel kommer til å være omhyggelig i å fortsette med å bevare de hellige stedene til alle religioner, understreket han.

 

Sannhet er en forutsetning for fred

Statsministeren sa også at en forpliktelse til sannheten er kritisk for fredsprosessen.

– Staten Israel forventer at en som skal kjempe for fred ville forberede sitt folk på fred og sameksistens og ikke spre løgn og provokasjoner. Det er ikke slik man lager fred, sa Netanyahu.

 

Se videobilder fra Doha-møtet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-NzVomN5o1E[/youtube]

Forrige artikkelGjorde aliya som 17-åring, reiser tilbake til Etiopia som ambassadør
Neste artikkel– Netanyahu vil be Obama true Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -