115.000 syke palestinere behandlet i Israel

Samarbeidet mellom israelere og palestinere fra Vestbredden og Gaza-stripen vokser på det medisinske feltet. Antall palestinere som ble behandlet i Israel økte med 13 prosent i løpet av fjoråret.

Stadig flere palestinere får medisinsk behandling i Israel. (Illustrasjonsfoto: Physicians for Human Rights - Israel)
Mange palestinere får medisinsk behandling i Israel. Det utnytter Hamas. (Illustrasjonsfoto: Physicians for Human Rights - Israel)

Den israelske siviladministrasjonen forteller at 115.000 palestinere fikk medisinsk behandling i Israel i løpet av 2011. Det er en økning på 13 prosent fra 2010.

– For hvert år blir flere pasienter sendt til israelske sykehus, forteller Dalia Bassa, helsekoordinatoren i siviladministrasjonen.

 

Organtransplantasjoner

I løpet av fjoråret reddet organtransplantasjoner livene til fem palestinske pasienter ved israelske sykehus. To av organene ble gitt av israelere. To palestinske kvinner gjennomgikk operasjoner som reddet livet til barna deres ved Hadassa Ein Kerem sykehus i Jerusalem.

 

Får medisinsk utdanning i Israel

2000 palestinske leger deltok på konferanser og utdanningsprogram i Israel og i utlandet. I tillegg jobbet 118 palestinske leger et år på israelske sykehus som del av turnustjenesten sin.

– Vi håper å utdanne palestinske leger og forbedre palestinsk legevitenskap og å styrke samarbeidet. Helse er et annet tema, israelske og palestinske leger er venner. De bruker medisin som en bro for fred, sier Bassa.

 

Målet er at palestinerne selv kan behandle sine egne

Siviladministrasjonen jobber med å forbedre det palestinske helsevesenet, forteller Bassa.

– Vi håper at palestinerne kommer til å kunne behandle sine egne pasienter. Å behandle en palestiner i Israel krever spesiell dokumentasjon og er en byrde for pasientens familie, forklarer hun. Derfor er det viktig å skape en ny generasjon med leger av høy kvalitet som kommer til å åpne flotte sykehus.

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise