Obama ba Abbas gå i forhandlinger

USAs president Barack Obama hadde mandag sin første samtale på et halvt år med palestinernes president Mahmoud Abbas. Obama ba Abbas om å vende tilbake til forhandlinger med Israel.

Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama PA-president Mahmoud Abbas, for å diskutere framgang i fredsprosessen med Israel. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus))
Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama PA-president Mahmoud Abbas, for å diskutere framgang i fredsprosessen med Israel. (Foto: Pete Souza, Det hvite hus))

Natt til tirsdag ringte USAs president Barack Obama til PA-president Mahmoud Abbas for å ta opp fraværet av fredssamtaler mellom Israel og palestinerne. Ifølge Det hvite hus ringte Obama til sin kollega og forsikret ham om at USA er forpliktet på å skape fred i Midtøsten.

Ikke siden de to møttes i New York i september, da PA forsøkte å få opprettet en egen stat gjennom FN, har de to hatt en samtale seg imellom.

Obama skal også ha bedt Abbas om å ikke sende et brev han planlegger å skrive til den israelske regjeringen, der han anklager dem for å ha fratatt PA all sin myndighet og omgjort dem til en “meningsløs enhet”. Palestinske medier har hevdet at Abbas kan komme til å true med å avvikle PA i brevet, dersom ikke situasjonen forandrer seg. Men kilder av Ha’aretz hevder USAs president ikke nådde fram med sin bønn. PA-lederen stod nemlig fast på å sende sitt brev som planlagt.

Forrige artikkelIsraelere og iranere snakker via Facebook
Neste artikkelHamas-leder ble nektet å tale i FN-råd
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no