Abbas ærer tenåring som knivstakk israelsk soldat

PA-president Mahmoud Abbas mener tenåringer som tidligere denne måneden angrep en israelsk soldat med kniv var «modige». Soldaten skjøt mot angriperne, en ble skadet og den andre drept. Det mener Abbas var et “mord” og en “foraktelig forbrytelse”.

Palestinian Media Watchs oversettelse fra Al-Hayat Al-Jadida.
Palestinian Media Watchs oversettelse fra Al-Hayat Al-Jadida.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tidligere denne måneden angrep to palestinske tenåringer en israelsk soldat i landsbyen Yatta i Hebron-området. Sanitetssoldaten, som deltok i en arrestoperasjon, ble stukket med en lommekniv i nakken. Til tross for skadene klarte soldaten å skyte begge terrorister, en av dem ble drept, mens den andre ble skadet. Den drepte tenåringen var nevø av Khaled Makhamreh, terroristen som IDF-avdelingen var i landsbyen for å arrestere. Soldaten ble evakuert i helikopter til sykehus i Jerusalem med moderate skader.

Kort tid etter hendelsen sendte PA-president Mahmoud Abbas et kondolansetelegram til familien til angriperen hvor gutten blir omtalt som “modig”. “Jeg ble veldig lei for å høre meldingen om martyrdøden til deres modige sønn Zakariya Jamal Abu Aram, som ble myrdet av okkupasjonshæren. Hans rene sjel har steget opp til herlighetens høyder i forsvar for det rene landet Palestina og de saker som er hellige for vår rene nasjon,” skriver Abbas, i følge Palestinian Media Watchs oversettelse fra den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida.

– Presidenten fordømte den foraktelige forbrytelsen, som ble gjennomført som en del av en serie forbrytelser av okkupasjonshæren mot vårt forsvarsløse folk, med mål om å spre frykt og få det til å stanse den lovlige kampen for frihet og etableringen av en uavhengig stat, med Jerusalem som hovedstad, skriver avisen.

Noen dager senere sendte Mahmoud Abbas sin personlige representant, Abbas Zaki, for å besøke familiene til begge angriperne og for å uttrykke «solidaritet» på vegne av PA og Fatah.

Ifølge reportasjen i Al-Hayat Al-Jadida omtalte Zaki drapet av Aram som var “kaldblodig mord”.

Palestinian Media Watch rapporterte i fjor at Abbas sendte en bevilgning på 2000 dollar til familien til en palestiner som ble drept i et forsøk på å angripe israelske soldater med rørbomber.

Palestinian Media Watch lister opp flere eksempler på hvordan Abbas ærer terrorister.

 

Forrige artikkelTusenvis sa et siste farvel til Toulouse-ofre
Neste artikkel1 av 3 nordmenn sier Israels handlinger gir dem et dårligere inntrykk av jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.