Abbas ærer tenåring som knivstakk israelsk soldat

PA-president Mahmoud Abbas mener tenåringer som tidligere denne måneden angrep en israelsk soldat med kniv var «modige». Soldaten skjøt mot angriperne, en ble skadet og den andre drept. Det mener Abbas var et "mord" og en "foraktelig forbrytelse".
Palestinian Media Watchs oversettelse fra Al-Hayat Al-Jadida.
Palestinian Media Watchs oversettelse fra Al-Hayat Al-Jadida.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Tidligere denne måneden angrep to palestinske tenåringer en israelsk soldat i landsbyen Yatta i Hebron-området. Sanitetssoldaten, som deltok i en arrestoperasjon, ble stukket med en lommekniv i nakken. Til tross for skadene klarte soldaten å skyte begge terrorister, en av dem ble drept, mens den andre ble skadet. Den drepte tenåringen var nevø av Khaled Makhamreh, terroristen som IDF-avdelingen var i landsbyen for å arrestere. Soldaten ble evakuert i helikopter til sykehus i Jerusalem med moderate skader.

Kort tid etter hendelsen sendte PA-president Mahmoud Abbas et kondolansetelegram til familien til angriperen hvor gutten blir omtalt som “modig”. “Jeg ble veldig lei for å høre meldingen om martyrdøden til deres modige sønn Zakariya Jamal Abu Aram, som ble myrdet av okkupasjonshæren. Hans rene sjel har steget opp til herlighetens høyder i forsvar for det rene landet Palestina og de saker som er hellige for vår rene nasjon,” skriver Abbas, i følge Palestinian Media Watchs oversettelse fra den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida.

– Presidenten fordømte den foraktelige forbrytelsen, som ble gjennomført som en del av en serie forbrytelser av okkupasjonshæren mot vårt forsvarsløse folk, med mål om å spre frykt og få det til å stanse den lovlige kampen for frihet og etableringen av en uavhengig stat, med Jerusalem som hovedstad, skriver avisen.

Noen dager senere sendte Mahmoud Abbas sin personlige representant, Abbas Zaki, for å besøke familiene til begge angriperne og for å uttrykke «solidaritet» på vegne av PA og Fatah.

Ifølge reportasjen i Al-Hayat Al-Jadida omtalte Zaki drapet av Aram som var “kaldblodig mord”.

Palestinian Media Watch rapporterte i fjor at Abbas sendte en bevilgning på 2000 dollar til familien til en palestiner som ble drept i et forsøk på å angripe israelske soldater med rørbomber.

Palestinian Media Watch lister opp flere eksempler på hvordan Abbas ærer terrorister.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise