PA får mer pengestøtte

De internasjonale giverlandene ble onsdag enige om å øke sine økonomiske bidrag til de palestinske selvstyremyndighetene (PA).

PAs statsminister Salam Fayyad var fornøyd med de nye 5,75 milliarder kronene som giverlandsgruppen spytter inn i palestinsk økonomi. (Foto: Den katolske kirke, England and Wales)
PAs statsminister Salam Fayyad var fornøyd med de nye 5,75 milliarder kronene som giverlandsgruppen spytter inn i palestinsk økonomi. (Foto: Den katolske kirke, England and Wales)

Representanter for giverlandene til palestinerne møttes onsdag i Brüssel for å drøfte den økonomiske krisen som PA for øyeblikket opplever. Jonas Gahr Støre, som leder giverlandsgruppen, ønsket at landene skulle forplikte seg på å gi 5,75 milliarder kroner ekstra. Han fikk gjennomslag.

Støre oppfordret også Israel til å overføre de skattepengene de har samlet inn på vegne av PA, som landet fortsatt ikke har overført.

PAs statsminister Salam Fayyad, som var tilstede i Brüssel, var fornøyd med vedtaket og beskriver det som svært viktig, men ba samtidig om at pengene må overføres raskt.

Forrige artikkelSirenetest skremte vettet av Tel Aviv
Neste artikkelNy skilsmisselov gjør det lettere for kvinner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no