Palestiner arrestert for Facebook-kritikk av Abbas

En palestinsk kvinne som ytret kritikk mot PA-president Mahmoud Abbas på Facebook har blitt arrestert.

For PA-president Mahmoud Abbas gjelder ikke ytringsfriheten dersom han selv blir kritisert. (Foto: WEF)
For PA-president Mahmoud Abbas gjelder ikke ytringsfriheten dersom han selv blir kritisert. (Foto: WEF)

Ismat Abdul-Khaleq, en kvinnelig palestinsk universitetsforeleser, har blitt arrestert. Hun er mistenkt for å ha fornærmet PA-president Mahmoud Abbas på Facebook-profilen sin.

Menneskerettighetsgruppen al-Haqs talsperson Hadeel Hneiti hevder at Abdul-Khaleq ble arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker etter å ha kalt Abbas for en forræder og krevd hans avgang.

Times of Israel skriver at aktivister den siste tiden har kritisert PA for å bli mindre og mindre åpen for kritikk, og at de overvåker Facebook.

Forrige artikkelNasaret-imam dømt for oppfordring til “jødeslakt”
Neste artikkel– Mindre enn 300 ofre ved angrep fra Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no