Ytringsfrihet på Vestbredden

Kjell Ove Kleivenes, leder i MIFF Molde, tok opp palestinernes ytringsfrihet i et leserbrev i Aftenposten 11. april. Kritikk av myndighetene blir kneblet, hatretorikk mot jøder oversett.

Ytringsfriheten står ikke akkurat sterkt på Vestbredden under PAs ledelse. (Foto: flickr.com)
Ytringsfriheten står ikke akkurat sterkt på Vestbredden under PAs ledelse. (Foto: flickr.com)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Her følger hele artikkelen til Kleivenes:

I januar skrev den palestinske journalisten Rami Samara på sin Facebook-side og gjorde narr av de palestinske selvstyremyndighetene. Han ble arrestert. 25. mars skrev Youssef Al-Shayeb i den Jordan-baserte avisen Al-Ghad om korrupsjon i palestinamyndighetenes delegasjon i Frankrike. Han ble også arrestert. Så ble den kvinnelige journalisten Esmat Abdel Khalik arrestert for å ha skrevet nedsettende om president Mahmoud Abbas. Tarek Khamis, som arbeider for Palestinian Zaman Press, kritiserte arrestasjonen, og så ble han arrestert.

Den palestinske journalisten Adel Samara kommenterer: “Dette er et totalitært regime. Hva vil hende når vi får oppfylt vår drøm om egen stat? Vi vil alle sitte sammen med Al-Shayeb i fengsel”.

Samtidig med de siste arrestasjonene lanserte de palestinske myndighetene en pris for nettopp ytringsfrihet. Mottaker av prisen var den tidligere Hvite Hus reporteren Helen Thomas som bl.a. har sagt: “Jødene må for helvete komme seg ut av Palestina. Dra hjem, Polen, Tyskland og Amerika, hvor som helst”.

FNs menneskerettighetsråd har ikke reagert på arrestasjonene, men har i sin nylig avholdte sesjon behandlet fem resolusjoner mot Israel, den ene fremmet av ingen ringere enn Syria, og fordømt Israel for menneskerettighetsbrudd mot palestinerne. Der har de imidlertid ytringsfrihet. Den Abbas-utnevnte muslimske topplederen, muftien i Jerusalem, har uttalt at det er en religiøs plikt å drepe jøder. Han er ikke arrestert.

Forrige artikkelEgypts fotballandslag bryter Adidas-boikott
Neste artikkelIsrael gir ut “velkomstbrev” til aktivister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -