Netanyahu møtte Erekat i Jerusalem

Statsminister Benjamin Netanyahu mottok et brev fra den palestinske delegasjonen, som han er ventet å svare på innen to uker.
- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)
- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)

Onsdag møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en palestinsk delegasjon ledet av PAs sjefsforhandler Saeb Erekat på sitt kontor i Jerusalem.

Partene diskuterte hvordan en kan få fart igjen på fredsprosessen, mens Erekat gav Netanyahu et brev som lister opp kravene Israel må oppfylle for at PA skal møte til forhandlingsbordet. Israel på sin side ønsker forhandlinger uten forhåndskrav.

En kilde av Yedioth Aharonoth som kjenner til brevets innhold, sier at det var ingenting nytt eller overraskende å spore i brevet. Som før krever palestinerne blant annet at Israel stanser all byggeaktivitet i bosetningene og Øst-Jerusalem. Statsministerens kontor vil trolig sende et svarbrev til PA innen to uker.

Truer med FN
Opprinnelig skulle også PAs statsminister Salam Fayyad delta på møtet, men trakk seg i siste liten.

De palestinske myndighetene på Vestbredden har den siste tiden igjen begynt å true med å gå til FN for å få anerkjent en palestinsk stat, dersom Israel ikke imøtekommer deres krav.

Ifølge pressemeldingen fra møtet er både Israel og de palestinske myndighetene «forpliktet på fred».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise