Netanyahu møtte Erekat i Jerusalem

Statsminister Benjamin Netanyahu mottok et brev fra den palestinske delegasjonen, som han er ventet å svare på innen to uker.
- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)
- Israel og de palestinske myndighetene er forpliktet på fred, heter det i pressemeldingen etter møtet fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor. (Foto: GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Onsdag møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en palestinsk delegasjon ledet av PAs sjefsforhandler Saeb Erekat på sitt kontor i Jerusalem.

Partene diskuterte hvordan en kan få fart igjen på fredsprosessen, mens Erekat gav Netanyahu et brev som lister opp kravene Israel må oppfylle for at PA skal møte til forhandlingsbordet. Israel på sin side ønsker forhandlinger uten forhåndskrav.

En kilde av Yedioth Aharonoth som kjenner til brevets innhold, sier at det var ingenting nytt eller overraskende å spore i brevet. Som før krever palestinerne blant annet at Israel stanser all byggeaktivitet i bosetningene og Øst-Jerusalem. Statsministerens kontor vil trolig sende et svarbrev til PA innen to uker.

Truer med FN
Opprinnelig skulle også PAs statsminister Salam Fayyad delta på møtet, men trakk seg i siste liten.

De palestinske myndighetene på Vestbredden har den siste tiden igjen begynt å true med å gå til FN for å få anerkjent en palestinsk stat, dersom Israel ikke imøtekommer deres krav.

Ifølge pressemeldingen fra møtet er både Israel og de palestinske myndighetene “forpliktet på fred”.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise