Abbas og Fayyad krangler om Israel-brev

PA-president Mahmoud Abbas nekter å svare i telefonen når PA-statsminister Salam Fayyad er i andre enden.

Palestinernes statsminister Salam Fayyad (bildet) har falt i unåde hos president Mahmoud Abbas. (Foto: Antonio Jose Fernandez)
Palestinernes statsminister Salam Fayyad (bildet) har falt i unåde hos president Mahmoud Abbas. (Foto: Antonio Jose Fernandez)

Forholdet mellom Abbas og Fayyad har vel aldri vært det beste. Nå skal det ha oppstått en intens konflikt mellom dem. Sistnevnte nektet å overlevere et brev fra Abbas til sin israelske kollega Benjamin Netanyahu i forrige uke, avslører kilder av Al Quds Al-Arabi.

Ifølge kildene har det oppstått en aldri så liten krise i forholdet mellom de to, særlig etter at Fayyad har bedt Abbas om å bytte ut ministere i regjeringen. Sistnevnte har også nektet å svare på telefonen når Fayyad har forsøkt å ringe ham, opplyser den London-baserte avisen.

 

Offentlig ydmykelse
Presidenten hadde på forhånd informert offentligheten om at Fayyad ville overlevere brevet til Netanyahu på vegne av ham i forrige uke. Til slutt møtte aldri den palestinske statsministeren opp, noe som ble tolket som et tegn på dårlig prioritering fra hans side. I realiteten kan han ha vært så uenig med innholdet i brevet, der Abbas skisserte palestinernes krav til Israel for videre forhandlinger, at han nektet å utføre ordre.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

I stedet måtte Abbas sende sin sjefsforhandler Saeb Erekat for å overlevere brevet. Dette skal ha vært en offentlig ydmykelse for Abbas.

Forrige artikkelPåskefeiring i Mexico markerte “brenning av jøder”
Neste artikkel– PA radikaliserer palestinere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -