PA innskrenker ytringsfriheten ytterligere

Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an røper hvordan de palestinske selvstyremyndighetene i Ramallah igjen har innskrenket ytringsfriheten.

Skjermdump fra maannews.net
Skjermdump fra maannews.net

Stilltiende har de palestinske myndighetene (PA) pålagt internettleverandører på Vestbredden å sperre tilgangen til nettsider som er kritiske til president Mahmoud Abbas. Det melder kilder i PA til nyhetsbyrået Ma’an.

Palestinske eksperter kaller den nye trenden med å sensurere meningsmotstand på internett og ellers for et stort skifte i palestinsk politikk mot mindre ytringsfrihet. PA har de siste månedene stadig slått kraftigere ned på kritikk og til og med fengslet personer som har ytret seg kritisk til de palestinske myndighetene i mediene. Internettsensuren følger som et ledd i denne utviklingen.

Ansatte i de aktuelle internettselskapene tør ikke snakke til det palestinske nyhetsbyrået om hvilke nettsider som er sensurert, av frykt for å havne i fengsel.

Forrige artikkel– Vi vil samarbeide med islamistpresident i Egypt
Neste artikkelTredje raskest voksende boligmarked i verden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no