PA-minister går av etter å ha kritisert internettsensur

PA har i stillhet innskrenket ytringsfriheten ved å blokkere internettsider som kritiserer president Mahmoud Abbas. Etter å har kritisert sensuren, må kommunikasjonsministeren gå av.
Skjermdump fra maannews.net, hvor kommunikasjonsministerens avgang blir omtalt.
Skjermdump fra maannews.net, hvor kommunikasjonsministerens avgang blir omtalt.

Kommunikasjonsministeren i de palestinske selvstyremyndighetene, Mashour Abu Daka, gikk av torsdag. Han sier han går av på grunn av personlige årsaker, men like før han sa opp, anklaget Abu Daka den palestinske statsadvokaten for å være involvert i, og å stå bak beslutningen om å blokkere en rekke internettsider, forteller Jerusalem Post.

Kilder i Ramallah sier til Jerusalem Post at Abu Daka ble sagt opp for å ha kritisert beslutningen om å blokkere internettsidene.

Abu Daka bekreftet at en rekke palestinske nettsider er blokkert av statsadvokaten Ahmed al-Mughni for å kritisere den palestinske presidenten, Mahmoud Abbas. Abu Daka anklaget også statsadvokaten offentlig for å «kneble ytringsfriheten» og sa at beslutningen om å blokkere nettsidene var ulovlig. PA har i stillhet innskrenket ytringsfriheten ved å blokkere nettsidene.

Abu Daka sier det har vært et «stort privilegium» å sitte i regjeringen, meddeler Ma’an nyhetsbyrå. Abu Daka kommer til å forlate stillingen sin 1. mai, sier offentlige tjenestemenn. De fortalte Ma’an nyhetsbyrå videre at Abu Daka har som intensjon å forlate politikken og å bruke mer tid til sine egne forretninger. Abu Daka ønsker ikke å kommentere saken.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise