Abbas «klar til å forhandle», men stiller fortsatt forhåndskrav

PA-president Mahmoud Abbas truer fortsatt med å gå til FN dersom det ikke skjer noen framgang i fredsprosessen, eller Israel ikke stanser all byggeaktivitet i bosetningene.
Mahmoud Abbas er klar for å forhandle, men gir ikke etter for sine forhåndskrav til Israel. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
Mahmoud Abbas er klar for å forhandle, men gir ikke etter for sine forhåndskrav til Israel. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)

Tirsdag gjentok PA-president Mahmoud Abbas at han er rede til å forhandle med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, dersom han foreslår «noe som er lovende eller positivt».

I samtale med det internasjonale nyhetsbyrået Reuters sa Abbas nok en gang at han kan gå til FN for å få anerkjent en palestinsk stat, dersom fredsforhandlingene ikke kommer igang igjen. Dessuten krevde han at Israel stanser byggeaktiviteten i bosetningene på Vestbredden.

Den palestinske presidenten fikk spørsmål om hva han mente om den nye samlingsregjeringen i Israel, som nå innehar 94 av 120 Knesset-seter. Abbas forklarte at det var alt for tidlig å kommentere saken.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise