Abbas “klar til å forhandle”, men stiller fortsatt forhåndskrav

PA-president Mahmoud Abbas truer fortsatt med å gå til FN dersom det ikke skjer noen framgang i fredsprosessen, eller Israel ikke stanser all byggeaktivitet i bosetningene.

Mahmoud Abbas er klar for å forhandle, men gir ikke etter for sine forhåndskrav til Israel. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
Mahmoud Abbas er klar for å forhandle, men gir ikke etter for sine forhåndskrav til Israel. (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)

Tirsdag gjentok PA-president Mahmoud Abbas at han er rede til å forhandle med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, dersom han foreslår “noe som er lovende eller positivt”.

I samtale med det internasjonale nyhetsbyrået Reuters sa Abbas nok en gang at han kan gå til FN for å få anerkjent en palestinsk stat, dersom fredsforhandlingene ikke kommer igang igjen. Dessuten krevde han at Israel stanser byggeaktiviteten i bosetningene på Vestbredden.

Den palestinske presidenten fikk spørsmål om hva han mente om den nye samlingsregjeringen i Israel, som nå innehar 94 av 120 Knesset-seter. Abbas forklarte at det var alt for tidlig å kommentere saken.

Forrige artikkelBestill boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen
Neste artikkel– IDF vil ikke ha flere ultraortodokse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no