PA “kom på” å straffeforfølge Arafat-medarbeider

PA-president Mahmoud Abbas arresterte en tidligere PA-ansatt, etter at han snakket offentlig om Abbas' personlige formue. (Foto: Det britiske regjeringskontoret)
PA-president Mahmoud Abbas arresterte en tidligere PA-ansatt, etter at han snakket offentlig om Abbas' personlige formue. (Foto: Det britiske regjeringskontoret)

Rashid er i dag en av de rikeste palestinerne i verden, med en nettoformue på nesten tre milliarder kroner. Før han begynte å arbeide for Arafat var han imidlertid en fattig journalist, med en månedslønn på 6.000 kroner.

I et intervju med den statlige saudiarabiske fjernsynskanalen i forrige uke, truet han med å offentliggjøre alle skandalene i de palestinske myndighetene fra sin egen tid der. Dessuten krevde han at PA-president Mahmoud Abbas’ formue på rundt 600 millioner kroner må bli etterforsket.

Vil granske Abbas’ formue
Dagen etter kom de palestinske myndighetene “plutselig” på det alle palestinere allerede visste, skriver Khaled Abu Toameh i Gatestone Institute: Rashid har selv en gigantisk formue som han ikke har skaffet seg på legitimt vis. Dermed ble han arrestert, mens PA nå ber Interpol om hjelp for å etterforske den avdøde Arafats gamle yndling.

Skulle Rashid lyktes med å avsløre gamle PA-synder og presse fram en etterforskning mot Abbas, ville det vært en enorm skandale for de palestinske myndighetene, forklarer den israelsk-arabiske journalisten. Svært mange giverland ville i ettertid satt strengere krav til å få vite hva pengegavene deres brukes til, kanskje til og med trukket støtten.

Granskningskommisjon trengs
– Det som trenges er en uavhengig granskningskommisjon som kan spore opp de offentlige midlene som tilhører det palestinske folk. Palestinerne har mange Mohammed Rashid-typer som ble velstående forretningsmenn under fredsprosessen med Israel, takket være europeernes og amerikanernes naivitet, forklarer Abu Toameh.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag