Baraks forslag om ensidig tilbaketrekning kritiseres

Forsvarsminister Ehud Barak foreslo en ensidig israelsk tilbaketrekning fra deler av Vestbredden. Men dette blir avvist både i Jerusalem og Ramallah.

Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Sosialistpartiet, Frankrike)
Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Sosialistpartiet, Frankrike)

– Baraks holdning representerer ikke regjeringens synspunkt. Den representerer en minoritetsholdning innenfor regjeringen og koalisjonen. En kan ikke gjøre annet enn å undres over hvordan noen vil leke med en slik farlig tanke, etter at tilbaketrekningen fra Gaza-stripen ble ytterst mislykket, uttalte utdanningsminister Gideon Sa’ar onsdag for å berolige Likuds velgere.

Ehud Barak ønsker å vurdere en slik ensidig løsning, dersom forhandlinger med palestinerne ikke fører fram. Men heller ikke PA er tilhengere av ideen. Talsmann Nabil Abu Rudeineh sier at de palestinske myndighetene ikke kan støtte ensidige israelske tiltak, som kun vil bety en palestinsk stat med midlertidige grenser.

– En slik politikk vil bare forverre konflikten, i stedet for å løse den. Det vil være slutten på tostatsløsningen. Vi er forpliktet på en rettferdig løsning, nemlig etableringen av en stat innenfor 67-grensene (den grønne linje) med Jerusalem som sin hovedstad, hevder den palestinske talsmannen.

Boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprossen, som MIFF lanserte i Stortinget i går, dokumenterer at Fatah og PA kommuniserer noe annet til sin egen befolkning. “Det store målet” er at “Israel vil opphøre”, men “du kan ikke si dette til verdenssamfunnet”, sa Abbas Zaki, medlem av Fatahs sentralkomité, da han ble intervjuet av Al-Jazeera 23. september 2011.

Se klippet med norsk tekst.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G0CEV7Uc0po[/youtube]

Forrige artikkelVil ikke la israelere bygge boliger på Gaza-stripen
Neste artikkelStadig færre røykere i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no