Stortingsrepresentanter ble rystet av palestinernes dobbeltspill

- Dersom ikke palestinske myndigheter endrer sitt budskap, er det ikke sjanse til noen gang å få fred, sa Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, under bokpresentasjonen i Stortinget onsdag. Se videoer.
Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Ingen andre partier var representert.
Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Ingen andre partier var representert.

– Det er vårt håp at land som støtter palestinerne kan legge press på dem, og si at de ikke lenger vil motta støtte og bli akseptert som en fredspartner dersom dette fortsetter. Hvis det skjer, vil vi i stedet for hatundervisning, se fredsundervisning, og da kan vi forhåpentlig ha fred i den neste generasjon, avsluttet Marcus sitt foredrag.

Se de siste 43 minutt av foredraget i videovinduet under. De første få minuttene mangler dessverre, pga. tekniske problemer. MIFF beklager også den dårlige videobildekvaliteten i opptaket.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jb7QTsy9Xhw[/youtube]

Representanter for Kristelig Folkepart, Fremkrittspartiet og Høyre var synlig sterkt berørt og rystet av presentasjonen til Marcus. Spesielt reagerte stortingsrepresentantene på hvordan palestinske selvstyremyndigheter misbruker barn i en ideologisk kamp mot Israel.

Alle videoeksemplene med norsk tekst er tilgjengelig på MIFFs YouTube-kanal.

 

Kommentar fra MIFF

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, ga en kort kommentar etter foredraget til Marcus.

– Et nesten fulltallig norsk pressekorps ga gjentatte ganger applaus da boken Øyne i Gaza ble presentert for tre år siden. Palestinian Media Watch gir øyne i Ramallah, de dokumenterer hva som blir formidlet fra palestinske selvstyremyndigheter, men det er bare interessant for to norske redaksjoner, påpekte Myrland.

Se 5 minutters kommentar i videovinduet under. MIFF beklager igjen den dårlige videobildekvaliteten i opptaket.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eY6Qax1BXV8[/youtube]

 

Norge er ansvarlig

Like før Itamar Marcus returnerte til Israel, oppsummerte han sitt besøk i Norge. Se 5 minutters video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I-p02rmXZiY[/youtube]

– Vi er veldig, veldig glad for at MIFF utga vår bok på norsk og leverte bøkene til alle medlemmer av Stortinget, sier Marcus.

– Du kan ikke gi økonomisk støtte til det som er dokumentert i denne boken, og ikke forstå at du er ansvarlig for å støtte krig og hat, avslutter Marcus.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise