Stortingsrepresentanter ble rystet av palestinernes dobbeltspill

– Dersom ikke palestinske myndigheter endrer sitt budskap, er det ikke sjanse til noen gang å få fred, sa Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, under bokpresentasjonen i Stortinget onsdag. Se videoer.

Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Ingen andre partier var representert.
Itamar Marcus, direktør for Palestinian Media Watch, holdt foredrag for stortingsrepresentanter fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre. Ingen andre partier var representert.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Det er vårt håp at land som støtter palestinerne kan legge press på dem, og si at de ikke lenger vil motta støtte og bli akseptert som en fredspartner dersom dette fortsetter. Hvis det skjer, vil vi i stedet for hatundervisning, se fredsundervisning, og da kan vi forhåpentlig ha fred i den neste generasjon, avsluttet Marcus sitt foredrag.

Se de siste 43 minutt av foredraget i videovinduet under. De første få minuttene mangler dessverre, pga. tekniske problemer. MIFF beklager også den dårlige videobildekvaliteten i opptaket.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jb7QTsy9Xhw[/youtube]

Representanter for Kristelig Folkepart, Fremkrittspartiet og Høyre var synlig sterkt berørt og rystet av presentasjonen til Marcus. Spesielt reagerte stortingsrepresentantene på hvordan palestinske selvstyremyndigheter misbruker barn i en ideologisk kamp mot Israel.

Alle videoeksemplene med norsk tekst er tilgjengelig på MIFFs YouTube-kanal.

 

Kommentar fra MIFF

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, ga en kort kommentar etter foredraget til Marcus.

– Et nesten fulltallig norsk pressekorps ga gjentatte ganger applaus da boken Øyne i Gaza ble presentert for tre år siden. Palestinian Media Watch gir øyne i Ramallah, de dokumenterer hva som blir formidlet fra palestinske selvstyremyndigheter, men det er bare interessant for to norske redaksjoner, påpekte Myrland.

Se 5 minutters kommentar i videovinduet under. MIFF beklager igjen den dårlige videobildekvaliteten i opptaket.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eY6Qax1BXV8[/youtube]

 

Norge er ansvarlig

Like før Itamar Marcus returnerte til Israel, oppsummerte han sitt besøk i Norge. Se 5 minutters video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I-p02rmXZiY[/youtube]

– Vi er veldig, veldig glad for at MIFF utga vår bok på norsk og leverte bøkene til alle medlemmer av Stortinget, sier Marcus.

– Du kan ikke gi økonomisk støtte til det som er dokumentert i denne boken, og ikke forstå at du er ansvarlig for å støtte krig og hat, avslutter Marcus.

Forrige artikkelStadig færre røykere i Israel
Neste artikkelStøre må svare på innholdet i Dobbeltspill
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.