Obama: – Det er ikke sikkert Abbas ønsker en fredsavtale

USAs president Barack Obama (i midten). (Foto: Joe Bielawa)
USAs president Barack Obama (i midten). (Foto: Joe Bielawa)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Obama frykter at PA-president Mahmoud Abbas egentlig ikke ønsker fred. Han frykter også at tiden for å skape fred Midtøsten er i ferd med å renne ut i sanden, gjengir Yedioth Aharonoths kilder fra møtet med ledere fra Orthodox Union tirsdag.

Den amerikanske presidenten forsøkte å forklare samtalepartnerne de åpenbare ulikhetene mellom ham selv og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. I hele landenes felles historie har forholdet mellom en sentrumsorientert amerikansk regjering og en israelsk regjering på høyresiden vært anstrengt, påpekte Obama. Presidenten mener Netanyahu ønsker å arbeide uten å bli diktert fra Washington, for å ikke framstå som svak internt i Israel. Likevel understreket Obama at han og Netanyahu kommer godt overens.

Presidenten skal ha sagt at Israels behov i forhold til en tostatsløsning er de viktigste, noe han mener beviser hvor pro-israelsk USA er som nasjon. Han sa han håpet å fremme en fredsavtale sammen med landet, men at han frykter palestinerne ikke ønsker det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

– Ikke vend ryggen mot fred

Samme dag holdt PA-president Mahmoud Abbas en tale på World Economic Forum i Istanbul. Der ba han USA og Sikkerhetsrådet overbevise Israel om å stanse byggeaktiviteten i bosetningene.

– Israel må ikke vende ryggen mot mulighetene for fred, uttalte Abbas.

Ifølge den palestinske lederen er det ikke sikkert mulighetene for fred er tilstede særlig mye lengre.

– Vi sier til våre israelske naboer at vi ønsker fred, rettferdighet og frihet. Vårt folk har ofret stort når de går med på etableringen av en palestinsk stat på mindre enn en fjerdedel av det historiske Palestina. Ikke vend ryggen mot muligheten som er tilgjengelig i dag, fordi den er der kanskje ikke veldig mye lenger, advarte Abbas.

PA-lederen ønsker at FNs sikkerhetsråd og USA skal overbevise Israel om at de må stanse byggeaktiviteten i bosetningene. Det er en betingelse han setter for å komme til forhandlingsbordet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag