MIFF utfordrer Støre til å lese Al-Hayat Al-Jadida

– La oss sette oss ned sammen og lese de palestinske myndighetenes offisielle dagsavis på nettet! Denne utfordringen sender MIFFs styreleder Morten Fjell Rasmussen til utenriksminister Jonas Gahr Støre.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Bakgrunnen er utenriksministerens skriftlige svar til stortingsrepresentant Hans Olav Syversen, hvor han sier han tror de palestinske myndighetene tar problemet med hatindoktrinering og oppfordringer til vold i det palestinske samfunnet seriøst.

Boken Dobbeltspill, som MIFF utga på norsk i forrige uke, har flere hundre eksempler på at palestinske myndigheter aktivt hedrer terrorister og egger til hat mot Israel. Mange av eksemplene er fra de palestinske myndighetenes offisielle dagsavis, Al-Hayat Al-Jadida, som har en åpent tilgjengelig nettside. Om utenriksminister Støre ønsker det, kan MIFF sette opp et møte med Dobbeltspills forfattere, hvor de sammen kan lese artikler som ligger på denne nettsiden. Støre står selvsagt fritt til å ta med seg egen arabiskekspertise. Om han tar utfordringen, vil utenriksministeren vår raskt komme til en annen konklusjon enn den han ga uttrykk for i svaret til Syversen: De palestinske myndighetene tar ikke hatindoktrineringen seriøst, de er en del av problemet. Sannheten er at Vesten har lukket øynene for hatindoktrineringen deres helt siden starten av Osloprosessen.

I utenriksministerens svar til Syversen skriver han at UNESCO i desember fordømte at Adolf Hitler har blitt hyllet i det palestinske barnemagasinet Zayzafuna. Bladet utgis med støtte fra palestinske myndigheter. Det han ikke kommer inn på, er hva som fikk UNESCO til å reagere. Det var ikke slik at UNESCO på egen hånd oppdaget at bladet hyllet Hitler. Faktum er at hyllesten til Hitler stod på trykk i februar i fjor, mens UNESCO ga økonomisk støtte til tre nummer av bladet i fjor høst. Det var først etter at Deception (Dobbeltspills engelske originaltittel) kom ut i desember at saken ble kjent. 22. desember krevde USAs UNESCO-ambassadør stans i UNESCOs økonomiske støtte til bladet. I henvendelsen til UNESCO skrev han at han var blitt kjent med saken gjennom Palestinian Media Watch, utgiverne av Deception. UNESCO svarte allerede neste dag at organisasjonen ikke kommer til å støtte bladet økonomisk i framtiden.

Det bør være en tankevekker for utenriksministeren vår at saken ikke fikk noen oppmerksomhet før den ble omtalt i Deception etter nesten ett år. Vår egen utenrikstjeneste har tydeligvis ikke informert ham om saken på egen hånd i forkant av avsløringene i Deception. Derfor bør Jonas Gahr Støre takke ja til tilbudet fra MIFF om hjelp til å kartlegge innholdet i palestinske medier.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise