– Jerusalem trenger menn som holder maskingevær, ikke sigaretter

Et kultursenter i Øst-Jerusalem – som er finansiert av FN og vestlige land – brukte nylig dukketeater til å lære palestinske barn å velge maskingevær fremfor sigaretter.

PMWs skjermdump fra nettsiden til Burj Luq-Luq senteret ble tatt 6. juni 2012.
PMWs skjermdump fra nettsiden til Burj Luq-Luq senteret ble tatt 6. juni 2012.

Burj Luq-Luq senteret har lastet opp videoen av dukketeaterforestillingen på sitt nettsted. Da Palestinian Media Watch (PMW) avslørte dette 11. juni, lå videoen, ifølge PMW, fremdeles på senterets nettside. I dag er nettsiden fjernet, og teksten “Denne nettsiden kommer snart, kom tilbake senere” på engelsk og arabisk møter brukere som forsøker å logge inn på en nettadresse hvor videoen lå.

PMW presenterer videoen fra forestillingen, og dokumenterer hvordan videoen ble presentert på senterets nettside.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mbaO1ylCFeY[/youtube]

– Jeg ønsker å stå foran forsamlingen og synge til Jerusalem, som blir holdt borte fra oss. Til Jerusalem, som får sine unge drept av jødene, sier en av dukkene. “Jerusalem, vi kommer. Jerusalem, dødens time er kommet. Jerusalem, vi vil ikke overgi oss til fienden eller bli ydmykhet,” synger den videre.

– Jeg tror jeg blir voksen og en mann av å røyke sigaretter, sier en annen dukke.  Men så formaner han seg selv: “Jerusalem trenger ikke ungdom som holder sigaretter. Den trenger menn som holder maskingevær, ikke sigaretter.”

Ifølge nettstedet til Burj Luq-Luq senteret har de fått økonomisk støtte fra UNICEF, UNESCO, Frankrike og Sveits. Arabiske land og institusjoner er også oppført som støttepartnere, inkludert de palestinske selvstyremyndighetenes ungdoms- og sportsdepartement.

  • En mengde lignende eksempler er dokumentert i boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen, som MIFF lanserte i slutten av mai. Bestill boken nå.

 

Forrige artikkelArabiske karikaturtegninger fra 1967 gjorde målet klart
Neste artikkelProgramleder på PA TV framstilte selvmordsterrorister som “de største rollemodeller”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.