Israels søknad om IMF-lån til PA avslått

Begrunnelsen var at de palestinske myndighetene ikke utgjør en reell stat, opplyser Ha'aretz.
Statsminister Salam Fayyad (midten) mener PA aldri har hatt større økonomiske problemer, siden oppstarten i 1994. (Foto: Den katolske kirke i England og Wales)
Statsminister Salam Fayyad (midten) mener PA aldri har hatt større økonomiske problemer, siden oppstarten i 1994. (Foto: Den katolske kirke i England og Wales)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Søndag ble det kjent at Det internasjonale pengefondet (IMF) har avslått en israelsk søknad om seks milliarder i lån til PA. Myndighetene i Jerusalem, så vel som i Ramallah, frykter at det vil bli alvorlige økonomiske problemer i den palestinske økonomien på Vestbredden dersom ikke lånet blir innfridd.

Men IMF avslo den israelske søknaden på vegne av PA, fordi sistnevnte ikke utgjør noen statsmyndighet. Avslaget kom selv om Israel ba om å kunne ta opp lån på vegne av PA, som deretter hadde stått i gjeld til israelske myndigheter.

– Vår verste krise
Ideen om søknaden vokste fram under organets årlige konferanse i Washington i april, der Israels sentralbanksjef Stanley Fischer og PAs statsminister Salam Fayyad møttes for å diskutere de økonomiske problemene. Fayyad understreket at de økonomiske problemene i Vesten gjør at de ikke kan øke sin bistand til palestinerne, samtidig som mange arabiske land ikke overfører penger slik de har lovet. Nå nekter også de palestinske bankene å tilby sine egne myndigheter mer lån, siden de ikke lenger makter å betale det de skylder.

Fischer og Fayyad forsøker nå å finne andre måter å sikre de palestinske myndighetene lånte midler, slik at de kan opprettholde driften og utbetale lønninger ut året.

Søndag sa statsminister Fayyad at PA står overfor “sin verste økonomiske krise” siden oppstarten i 1994, melder Times of Israel. Han sa også at de offentlige lønningene for juli og avdragene de har på ulike lån, ikke kan bli utbetalt.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise