PA vil med på FNs våpenkonferanse

Israel arbeider på spreng sammen med sine allierte for å sikre at de palestinske myndighetene ikke får delta på konferansen.

Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)
Israelsk stridsvogn (Illustrasjon: Michael Shvadron, IDF)

Konferansen for FNs våpenhandelsavtale finner snart sted i New York og PA ønsker å delta som anerkjent stat, ikke som observatør. Ifølge vestlige diplomater har Israel satset tungt på å overbevise regjeringene i de mest innflytelsesrike landene om å arbeide imot en slik anerkjennelse. Sammen med Israel står blant andre USA,  Canada og Nederland.

Skulle andre FN-land gi palestinerne deltakerrettigheter som stat, har Israel gitt klar beskjed om at de vil stemme ned ethvert forslag under møtet. Det kreves enstemmighet i konferansen for å få gjort bindende vedtak. Men et to tredjedels flertall i FNs generalforsamling kan i andre omgang sikre ratifisering av avtalene, dersom Israel legger ned veto.

– Dette viser at palestinerne ikke har gitt opp jakten på et FN-medlemskap eller deres ensidige FN-linje, sier en israelsk kilde til Jerusalem Post.

Forrige artikkelRevolusjon hos de ultraortodokse
Neste artikkelCanada ber FN droppe Durban III-konferansen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no