– Arafat-giften ble lagt til i etterkant

Suha Arafat (t.v.) under et intervju med Al Jazeera. (Foto: Al Jazeera)
Suha Arafat (t.v.) under et intervju med Al Jazeera. (Foto: Al Jazeera)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Doktor Ely Karmon jobber med Instituttet for antiterror ved Interdisciplinary Center i Herzliyah. Han er ekspert på kjemisk, biologisk, radiologisk og radioaktiv terror.

Karmon mener de sveitsiske forskerne innleid av Al Jazeera for å etterforske Yasser Arafats eiendeler overså en sentral detalj. Poloniumnivået skal etter hans beregninger være alt for høyt til at det kan ha blitt plantet der for åtte år siden rett før Arafats død. Konklusjonen må derfor bli at det radioaktive stoffer ble lagt til i etterkant. Polonium har en halveringstid på 138 dager, noe som gjør at et nivåer oppdaget på 54 mBq og 180 mBq er urealistisk høye.

– Hadde dette vært brukt for å forgifte, ville kun minimale nivåer vært funnet nå. I stedet ble langt høyere nivåer funnet, ergo må poloniumet ha blitt plantet der i ettertid, forklarer Karmon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet polonium i hjemmet?
Forskeren mener Al Jazeeras artikkel ikke tar opp en rekke problematiske spørsmål. For eksempel rundt Arafats kone, Suha, som lot sveitserne få etterforske mannens klær.

– Dersom Suha Arafat hadde tatt vare på disse forgiftede eiendelene, hvorfor har hun da ikke selv blitt forgiftet etter sju år? Hun tok både på disse eiendelene og på Arafat da han var på sykehus. Sjekket Al Jazeera også hjemmene til Suha Arafat i Paris og Malta, der hun har oppbevart eiendelene med polonium, som britene gjorde i sin etterforskning, spør Karmon seg.

Mistenkelig er det også, mener han, at Suha og PA nektet å offentliggjøre helsepapirene til Yasser Arafat fra det franske sykehuset etter hans død.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag