Bygger mausoleum til ære for terrorister

Ramallah kommune stemte denne uken for å bygge et mausoleum til ære for terroristene som sto bak angrepet på et israelsk hotell i 1975.

Soloppgang i Ramallah. (Foto: Kate Nevens)
Soloppgang i Ramallah. (Foto: Kate Nevens)

Det er Palestinian Media Watch som nok en gang avslører hvordan terrorister blir glorifisert i det palestinske samfunnet. Denne gangen har Ramallah kommune godkjent byggingen av et mausoleum til ære for “martyrene i Savoy-operasjonen”. Dette kommer frem i de palestinske selvstyremyndighetenes dagsavis:

– Ramallah kommunestyre holdt dets ukentlige møte, godkjente en rekke vedtak, og stadfestet noen prosedyrer […] Styret godkjente bygging av et mausoleum for martyrene av Savoy-operasjonen i den nye gravplassen i Ramallah. Ramallah kommune vil dekke utgiftene. Mausoleet vil inneholde knoklene til martyrene fra de nummererte [israelske militære] gravplassene som ble overført [til PA] for noen måneder siden. Det bør bemerkes at operasjonen ble gjennomført i 1975, i Tel Aviv, mot en rekke offiserer av okkupasjonshæren, som hevn for drapet på [Fatah-]kommandørene Kamal Adwan, Kamal Nasser, og Abu Yusuf Al-Najar, heter det i Al-Hayat Al-Jadida, 29. juli 2012.

Åtte gisler drept
I mars 1975 reiste åtte terrorister med båt fra Libanon til en strand i Tel Aviv. De tok over Savoy hotell i Tel Aviv og en rekke gjester ble holdt som gisler. Neste morgen gikk israelske soldater til angrep og drepte syv av terroristene. Åtte gisler og tre israelske soldater ble drept i løpet av angrepet. Inntil nylig har de drepte terroristene vært begravet på en gravplass i Israel beregnet for terrorister. For to måneder siden overførte Israel 91 døde palestinske sikkerhetsfanger til de palestinske selvstyremyndighetene, blant disse var også terroristene som sto bak angrepet på Savoy hotell.

– Oppfordringen til terror fortsetter
Saken understreker det poenget Departementet for  strategiske sakers generaldirektør Yossi Kupperwasser understreket under søndagens regjeringsmøte:

– Oppfordringen til vold fortsetter i de palestinske områdene, forklarte han da han la fram den siste “voldsoppfordringsindeksen” for de frammøte ministrene.

Ifølge Kupperwasser ønsker både PA og Israel å opprette en komité sammen med USA som skal overvåke voldsytringene og oppfordringene til martyrdød som florerer på palestinsk side. Men Obama-administrasjonen skal ikke ha vært interessert. Han nevnte ikke amerikanerne med direkte under møtet, men refererte til dem som “en tredjepart”. Ifølge Jerusalem Post er det likevel åpenbart at det er USA dette er snakk om.

Kenneth O. Bakken bidro til denne artikkelen.

Forrige artikkelEgypt vil gjenopprette suvereniteten på Sinai
Neste artikkelIsraelerne imot Iran-angrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.