Netanyahu med Id-hilsen til Abbas og Abdullah

Statsminister Benjamin Netanyahu ringte både PA-president Mahmoud Abbas og kong Abdullah av Jordan for å ønske god Id al-Fitr.

Statsminister Benjamin Netanyahu ringte både Abbas og kong Abdullah for å gratulere dem med Id-feiringen. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu ringte både Abbas og kong Abdullah for å gratulere dem med Id-feiringen. (Foto: GPO)

Id er den siste og helligste dagen i ramadan, der muslimer verden over markerer slutten på den én måned lange fastetiden. Lørdag ringte statsminister Benjamin Netanyahu til Abbas for å overbringe lykkeønsker. Dagen etter ringte han også kong Abdullah av Israels naboland Jordan.

Til sistnevnte skal Netanyahu ha understreket at “relasjonene mellom hasjimittkongedømmet og Israel er viktig for stabiliteten i regionen”, opplyser statsministerens kontor.

Ifølge Jerusalem Post er det ikke sannsynlig at Netanyahu vil ringe president Mohammed Morsi i Egypt, siden de to ikke har noe forhold. Samme dag som ramadan ble innledet for en måned siden skal president Shimon Peres ha sendt et telegram til Morsi, som han svarte på med et kort notat. Det er første gang den egyptiske lederen har hatt formell kontakt med israelske statsledere.

Men da svaret fra Morsi ble lekket til israelsk presse, skal en talsmann for Morsi ha benektet at utvekslingen fant sted.

Forrige artikkelÅpenhjertig iransk kvinne på israelsk tv
Neste artikkelMofaz krever Iran-møte med Netanyahu
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no