Hyllet som en heroisk kriger på palestinsk TV

Muayyad Hijja deltok i 1992 i et terrorangrep hvor én israeler ble drept. Både den palestinske TV-verten på selvstyremyndighetenes offisielle kanal og terroristens slektninger er fulle av lovord.
Skjermdump fra innslaget på PA TV.
Skjermdump fra innslaget på PA TV.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I mai 1992 svømte fire palestinske terrorister fra Jordan til turistbyen Eilat med den hensikt å utføre et stort terrorangrep mot turister. To av terroristene druknet på vei mot Eilat og en tredje terrorist ble drept. Muayyad Hijja ble arrestert og gitt to livstidsdommer i fengsel.

Den offisielle TV-kanalen til de palestinske selvstyremyndighetene besluttet nylig å ære Hijja ved å besøke hans hjem og intervjue slektninger.

Utdrag fra programmet som ble sendt på PA TV 31. juli 2012, her oversatt fra engelsk:

TV-vert (PA-TV): “Muayyad Hijja er i fengsel. Han er en heroisk kriger og fange og har vært i okkupantens fengsel siden 1992. Han er en av hjemlandets fyrtårn på grunn av hans tapperhet og oppofrelse, selvfølgelig. ”

Tekst på skjermen: Frihet for krigeren, den heroiske fangen, Muayyad Hijja. Gitt to livstidsdommer… Kommandøren som utførte Eilat-operasjonen.

Muayyad Hijjas niese: “Jeg er Maram, niesen til den heroiske krigeren Muayyad Hijja. Onkel, det er sant at jeg ikke engang var født da du kom i fengsel og jeg kjenner deg ikke, men bildet i sinnet mitt er at du er en helt, en kriger, smart, fantastisk. Jeg er stolt av å ha en onkel som deg. ”

Søster: “Muayyad er helten. Muayyad er all ære, all makt, all kraft. Muayyad er et eksempel på oppofrelse, et eksempel på ære, og et eksempel på kamp for hjemlandet. ”

Nevø: “Jeg ser for meg min onkel som en helt, en motstandsmann. Vi er stolte av ham. Han har alltid gjort oss stolte.”

Muayyad Hijja ble æret igjen på samme kanal 19. august 2012. Den palestinske TV-verten hadde følgende å si:

Jeg sender ferie-hilsener til min onkel, min bror, min elskede Muayyad Hijja, som sitter i Gilboa-fengselet. Hvis Allah vil, håper jeg at du vil bli frigjort snart sammen med alle de heroiske fangene, som vi alltid er stolte av. ”

Se innslaget på PA TV:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=71Y4XmIKraI[/youtube]

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise