Palestinske akademikere protesterer mot “normalisering” med Israel

Sari Nusseibeh. (Foto: Das blaue Sofa, flickr.com)
Sari Nusseibeh. (Foto: Das blaue Sofa, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinske akademikere publiserte tirsdag en uttalelse der de sterkt kritiserer Sari Nusseibeh, som er rektor ved det palestinske Al Quds-universitetet i Jerusalem. De kritiserer Nusseibeh for å være en del av et tysk-sponset akademisk prosjekt som har til hensikt å styrke forståelsen mellom ulike kulturer. Prosjektet er initiert av al-Quds-universitetet og det hebraiske universitetet i samarbeid med Universitetet i Berlin.

De palestinske akademikerne fordømmer prosjektet for å innebære en normalisering med Israel og peker på at samarbeid mellom israelske og palestinske akademikere er i strid med et forbud innført av det palestinske rådet for høyere utdanning. Akademikerne bemerker også at samarbeidet var i strid med lokale og internasjonale kampanjer som fremmer akademisk boikott av Israel.

I sin uttalelse, oppfordrer de palestinske akademikere Nusseibeh til å avslutte alle former for “normalisering” med israelske universiteter til Israel “avslutter sin okkupasjon”.

“Normaliseringsprosjekterer er i dag det sterkeste våpenet som benyttes av Israel i sin kamp – som har vært mislykket så langt – mot anti-Israel boikott kampanjer,” heter det også i uttalelsen.

I fjor kom Nusseibeh under angrep fra ulike palestinere, inkludert toppledere i Fatah, for å ha planlagt å møte med israelske fredsaktivister på et hotell i Øst-Jerusalem. Møtet ble avlyst etter at palestinske demonstranter presset hotellets ledelse til å avlyse møtet.

Siden da har demonstrantene ført en kampanje mot Nusseibeh, og anklaget ham for å fremme “normalisering” med Israel. De har også gjentatte ganger oppfordret de palestinske selvstyremyndighetene til å fjerne Nusseibeh fra sin stilling.

Les en arkivartikkel om Sari Nusseibeh fra år 2001.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag