Palestinske akademikere protesterer mot “normalisering” med Israel

Presidenten ved det palestinske Al Quds-universitetet i Jerusalem er igjen under angrep for å samarbeide med israelske universiteter og akademikere.

Sari Nusseibeh. (Foto: Das blaue Sofa, flickr.com)
Sari Nusseibeh. (Foto: Das blaue Sofa, flickr.com)

Palestinske akademikere publiserte tirsdag en uttalelse der de sterkt kritiserer Sari Nusseibeh, som er rektor ved det palestinske Al Quds-universitetet i Jerusalem. De kritiserer Nusseibeh for å være en del av et tysk-sponset akademisk prosjekt som har til hensikt å styrke forståelsen mellom ulike kulturer. Prosjektet er initiert av al-Quds-universitetet og det hebraiske universitetet i samarbeid med Universitetet i Berlin.

De palestinske akademikerne fordømmer prosjektet for å innebære en normalisering med Israel og peker på at samarbeid mellom israelske og palestinske akademikere er i strid med et forbud innført av det palestinske rådet for høyere utdanning. Akademikerne bemerker også at samarbeidet var i strid med lokale og internasjonale kampanjer som fremmer akademisk boikott av Israel.

I sin uttalelse, oppfordrer de palestinske akademikere Nusseibeh til å avslutte alle former for “normalisering” med israelske universiteter til Israel “avslutter sin okkupasjon”.

“Normaliseringsprosjekterer er i dag det sterkeste våpenet som benyttes av Israel i sin kamp – som har vært mislykket så langt – mot anti-Israel boikott kampanjer,” heter det også i uttalelsen.

I fjor kom Nusseibeh under angrep fra ulike palestinere, inkludert toppledere i Fatah, for å ha planlagt å møte med israelske fredsaktivister på et hotell i Øst-Jerusalem. Møtet ble avlyst etter at palestinske demonstranter presset hotellets ledelse til å avlyse møtet.

Siden da har demonstrantene ført en kampanje mot Nusseibeh, og anklaget ham for å fremme “normalisering” med Israel. De har også gjentatte ganger oppfordret de palestinske selvstyremyndighetene til å fjerne Nusseibeh fra sin stilling.

Les en arkivartikkel om Sari Nusseibeh fra år 2001.

Forrige artikkelJødisk kulturfestival i Trondheim
Neste artikkelSå bra at Norge leverer deler slik at Israel kan forsvare seg mot angripende fly!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.