Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Seks prosent av PAs budsjett går til sikkerhetsfanger og familier av selvmordsbombere

Salam Fayyad snakker med FN-representanter før et møte i Ramallah. (Foto: Eskinder Debebe, FN)
Salam Fayyad snakker med FN-representanter før et møte i Ramallah. (Foto: Eskinder Debebe, FN)
I 2011 tredoblet statsminister Salam Fayyad lønnsutbetalingene til palestinere som sitter i israelsk fangenskap dømt for sikkerhetsbrudd. Fangene som har strengest straff - fordi de utførte de mest dødbringende terrorangrepene - får høyest lønn.

På tross av økonomiske vanskeligheter fortsetter de palestinske selvstyremyndighetene å utbetale titalls millioner av kroner hver måned til palestinere i israelske fengsler og til de etterlatte etter selvmordsbombere.

Mange av fangene står bak blodige terrorangrep i Israel. Blant lønnsvinnerne er Hamas-mannen som planla angrepet mot et hotell i Netanya i påsken 2002, et angrep som tok livet av 30 sivile og som skadet over 140. Abbas al-Sayyeed mottar over 17.000 kr i måneden, rapporterte Israels Kanal 2 mandag kveld. Times of Israel gjengir hovedinnholdet i reportasjen.

Også Abdullah Barghouti, som laget bomber som til sammen krevde 67 menneskeliv, mottar lønn på 5.800 kroner i måneden. Innen ett år vil dette beløpet øke ytterligere til 8.700 kroner.

PA betaler ikke bare ut til medlemmer av Fatah, den politiske fraksjonen til palestinernes president Mahmoud Abbas, men også til Hamas, Islamsk Jihad og andre terrororganisasjoner. Også noen arabiske fanger med israelsk statsborgerskap skal stå på lønningslisten. Alle som har deltatt i voldelig kamp mot Israel – også de som gikk målrettet inn for å drepe flest mulig kvinner, barn og ungdom – skal belønnes, mener PA.

Siden 2003 har palestinske sikkerhetsfanger som har en dom på opptil fem år mottatt 1450 kroner i måneden. Jo lengre dommen har vært, jo høyere lønn har fangene fått. Fanger med livstidsdom fikk rundt 5.800 kroner i måneden.

En lovendring i januar 2011 økte disse lønnsutbetalingene med opp mot 300 prosent. Kanal 2 bygger sin reportasje på dokumenter undertegnet av PAs statsminister Salam Fayyad.

Norge er en av de største bidragsyterne til PAs budsjett.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart