Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

50 palestinere skadet i konfrontasjon med PAs sikkerhetsstyrker

Demonstrasjoner mot selvstyremyndighetene på Vestbredden utartet seg mandag til voldelige konfrontasjoner med sikkerhetsstyrkene. Det lignet på den første intifadaen, skriver journalist.

Demonstrantene blokkerte veier, brant bildekk og kastet steiner på PAs politistyrker og institusjoner. Enkelte steder ble politiet «tvunget til å bruke skarp ammunisjon og tåregass for å spre steinkastere», skriver Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. PA-ledere skal ha blitt så bekymret for sitt liv, at de vurderte å dra fra Vestbredden til Jordan, melder et palestinsk nyhetsbyrå tilknyttet Hamas. Det var de mest voldelige interne demonstrasjonene på Vestbredden siden PA ble opprettet i 1994, skriver Toameh.

Demonstrasjonene kommer som en reaksjon på sterk prisstigning på bensin og andre basisvarer. Offentlig ansatte transportarbeidere på Vestbredden streiket mandag. Som en følge av streiken holdt mange skoler og universiteter stengt.

 

Angrep butikker

Den verste volden fant sted i Hebron, hvor titalls aktivister kastet stein mot kommunale bygg og brannstasjonen. Aktivistene angrep også butikker i sentrum av byen, og forårsaket omfattende skade. Senere deltok hundrevis av demonstranter i et angrep på en politistasjon i byen.

I Ramallah ble hovedinnfartsveien til byen blokkert av brennende dekk. I sentrum krevde demonstranter statsminister Salam Fayyads avgang og krevde at PA setter ned prisen på drivstoff og andre basisvarer. Reuters har publisert videobilder hvor demonstranter kaster steiner på et bilde av Fayyad, trykker på bildet og til slutt brenner det opp.

Demonstrasjoner fant også sted i Jenin, Tulkarm, Betlehem, Jeriko og Nablus.

I Betlehem brøt det ut konfrontasjon sivile palestinere i mellom da taxisjåfører blokkerte en hovedinnfartsvei til byen. Titalls andre innbyggere angrep taxisjåførene og partene kastet stein mot hverandre inntil de ble spredt av politiet.

Fra Nablus blir det rapportert om skuddvekslinger mellom politiet og aktivister.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart