PA TV sensurerte kritikk av palestinske ledere

Under en direktesending fra et folkemøte 6. september valgte TV-kanalen til de palestinske selvstyremyndighetene flere ganger å sensurere palestinere da de åpenlyst kritiserte palestinske ledere.

I en direktesending fra Tulkarem fikk vanlige palestinerne mikrofonen, men da de kritiserte Mahmoud Abbas, statsminister Salam Fayyad og andre statsråder fra selvstyremyndighetene slo den regjeringskontrollerte TV-stasjonen av lyden på tv-overføringen. Verken PA TVs programleder eller deltakerne var klar over at deres ord ble sensurert da de fortsatte å diskutere foran kameraet.

Én taler ble brakt til taushet da han kritiserte Abbas og Fayyad. Han spurte hvor de var når palestinerne sto ovenfor økte priser og arbeidsledighet. Lyden ble slått av fire ganger mens han snakket. PA TV nektet tv-seerne å høre lyden, men de kunne se at publikum i salen applauderte kritikeren.

Senere henvendte en kvinne seg til Abbas, og ba han forklare hvorfor hennes to døtre, begge med universitetsgrader, ikke klarte å finne jobber. PA TV lot henne ikke fortsette, men sensurert resten av talen hennes.

Når noen i publikum avslørte det faktum at PA TV sensurerte kritikken i sendingen, kunngjorde TV-verten “en kort pause med regissøren” av programmet, og lover å komme tilbake. Men han kommer bare tilbake og sier “Vi hadde ønsket å fortsette programmet, men det er klart at vi ikke kan fortsette”, før sendingen brått avbrytes.

Sendingen fra PA TV oversatt fra engelsk:

TV-vert: “Vi kommer tilbake til deg, sir. Hva ville du si.?”

Razi (fra publikum): “President Abbas, måtte Allah beskytte ham, og statsminister Dr. Salam Fayyad: Hvor er dere når prisene fortsetter å stige? Hvor er dere når det er arbeidsløshet? Hvor er dine ministre, dr. Salam? De bør se folket i gatene. Hva er vi, kuer og esler? Det palestinske folk har begynt å tale… [Lyden blir slått av i et halvt minutt mens Razi fortsetter å tale og publikum jubler.]

Razi: “Dette er avskyelig…”

TV-vert: “Jødene har også feilet. ”

Razi: “Hver gang prisene går opp så sier du: ‘Jødene’. ”

TV-vert: “Sir, takk for…”

[Lyden blir slått av]

TV-vert: “Ikke si slike ting. ”

Razi: “Så arrester meg…”

TV-vert: “Jeg vil ikke arrestere deg, men hvorfor krangle…”

[Lyden blir slått av]

TV-vert: “Jeg ga deg muligheten [til å tale]. La andre få snakke.”

[…]
Kvinne fra publikum: “Jeg er moren til martyrene Muhammad og Mahdi Sa’ade. [applaus.] Jeg skulle ønske Mahmoud Abbas kunne forklare… En dag, mens han sover på puten sin så vil han føle for martyrenes mor, og det er det hele. Jeg har to døtre som ble uteksaminert fra universitetet, men de har fortsatt ikke jobb. Hvis noen hadde en sønn … ”
[Lyden blir slått av]
[…]

Mann i publikum: “Jeg blir fortalt på telefon at dere fortsetter å kutte lyden. ”

TV-vert: “Hvem har jeg kuttet bort nå? … Jeg vil ikke la deg snakke.”

Mann i publikum: “Ikke kutt sendingen, du snakker om ungdommen. Vi er ungdommen.”

TV-vert: Hvis du ikke tror dette er en live TV-sending, så ikke vær på programmet. Vi har gjort dette programmet 40 minutter lengre så du kunne delta, og nå vil jeg la alle delta. […]
[…]

Nå vil jeg ta en kort pause med regissøren og vi vil komme tilbake til dere. ”
[TV-verten kommer tilbake etter noen få minutter]
“Vi ønsket å fortsette programmet, men det er tydelig at det kan vi ikke. ”

[Programmet slutter brått.]

Innslaget ble sendt på PA TV 6. september 2012. Se innslaget nedenfor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HX1zBAIA3bQ[/youtube]

Forrige artikkelHallgrim Berg i MIFF Østfold: Sterkere islamisering i Midtøsten – hva blir konsekvensene for Israel?
Neste artikkelMinisterråd i Tel Aviv har åpnet blogg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.