– Faller Abbas, vil Hamas ta Vestbredden

Forsvarsminister Ehud Barak (t.v.) gir vokal støtte til PA-president Mahmoud Abbas, etter kritikk og krav om avgang som har kommet fra utenriksminister Avigdor Lieberman.

Fra et møte mellom Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs utenriksminister Hillary Clinton i juli 2010. (Foto: USAs ambassade i Tel Aviv)
Fra et møte mellom Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs utenriksminister Hillary Clinton i juli 2010. (Foto: USAs ambassade i Tel Aviv)

I helgen tok utenriksminister Avigdor Lieberman til orde for å fjerne PA-president Mahmoud Abbas fra makten på Vestbredden. Under FNs generalforsamling i New York hevdet han at Israel bør slutte å støtte Fatahs lederskap, som følge av manglende vilje til å møte til forhandlinger.

Ifølge Lieberman finnes det ingen løsning på konflikten mellom de to folkene, dersom Abbas leder PA også i framtiden. Han påsto at PA-sjefen er den største enkelthindringen for en løsning, melder Jerusalem Post.

I etterkant har forsvarsminister Ehud Barak rykket ut og forsvart Abbas. Barak frykter at Hamas vil gjenvinne tapt terreng på Vestbredden, dersom Abbas og Fatah blir borte.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

– Liebermans kommentarer om de palestinske myndighetene og dets leder representerer ikke politikken til den israelske regjeringen, og ødelegger for Israels interesser. Dersom Abu Mazen (kallenavn på Abbas) og Salam Fayyad ikke styrer Judea og Samaria, som Lieberman drømmer om at de ikke bør gjøre, så vil Hamas gjøre det, påpeker Barak.

Forrige artikkelHar mistet troen på Obama
Neste artikkel– Hatpropaganda flyttet fra skolebøker til andre arenaer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -