Betlehem-vandring avlyst etter trusler fra palestinske ungdomsorganisasjoner

I forrige uke skulle palestinere, israelere og internasjonale gjester gå en stille vandring i Betlehem-området. Arrangementet måtte kanselleres etter trusler fra palestinske ungdomsorganisasjoner, som reagerte på at israelere skulle delta.

Betlehem. (Illustrasjonsfoto: Jean & Nathalie, flickr.com)
Betlehem og Fødselskirken er et populært turistmål. (Illustrasjonsfoto: Jean & Nathalie, flickr.com)

Betlehem-vandringen var planlagt fredag 5. oktober. Arrangørene inviterte til “en stille vandring”, som skulle “utvikle ro, balanse og selvtillit”, skrev Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post 30. september.

Men nyheten om vandringen skapte ikke ro i sinnet til palestinske ungdommer, snarere tvert imot. Det faktum at israelere skulle delta ble for mye for dem. De palestinske arrangørene ble anklaget for «forræderi», og vandringen ble framstilt som en hån mot «blodet til de palestinske martyrer som ble drept i Betlehem» da IDF rykket inn i byen under Operasjon Forsvarsmur våren 2002.

Reaksjonene ble også rettet mot arrangørene personlig. Bilder av arrangørene ble publisert på Facebook, med krav om at palestinske selvstyremyndigheter skulle gripe inn mot dem.

– Vi vil ikke tillate at israelerne vanærer Betlehem. Vi vil gjøre vårt ytterste for å forhindre denne skammelige hendelsen fra å finne sted i vår hellige by, skrev aktivistene.

9. oktober opplyser arrangørene til Jerusalem Post at de valgte å avlyse vandringen.

– Vi valgte å avlyse i respekt for følelsene for alle de som ble opprørt av vandringen, sier arrangørene.

– Vi har ingen intensjon om å utløse vold og opprør, sier en av de palestinske arrangørene, som ba om ikke å bli identifisert.

Episoden føyer seg inn i en lang rekke eksempler på sterke reaksjoner mot det palestinere ser på som «normalisering» med Israel. Fatah, som kontrollerer selvstyremyndighetene på Vestbredden, har erklært «krig» mot normalisering med Israel.

 

Forrige artikkelØkende antisemittisk vold i Frankrike
Neste artikkelPatriot-batteri utplasseres mot Libanon-grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.