EU advarer PA mot FN-plan

EU ber de palestinske selvstyremyndighetene “være forsiktige” i sin kamp for å bli anerkjent som en stat med observatørstatus i FN, ifølge viseutenriksminister Dimitris Kourkoulas fra Hellas.

Dimitris Kourkoulas. (Foto: Utenriksdepartementet i Hellas)
Dimitris Kourkoulas. (Foto: Utenriksdepartementet i Hellas)

Hellas’ viseutenriksminister Dimitris Kourkoulas var onsdag på besøk i Israel, for å møte sin kollega Danny Ayalon og nasjonal sikkerhetsrådgiver Yaakov Amidror. Han kommenterte PAs kamp for å oppnå observatørstaus i FN som stat, opplyser Jerusalem Post.

– EU råder dem til å være forsiktige, men beslutningen er deres. […] Det er mulige negative konsekvenser av deres beslutning. Vi står fortsatt fullt og helt bak fredsprosessen og har ikke oppdaget noe annet alternativ, sa Kourkoulas.

Han tror PAs planer kan få negative konsekvenser for fredsarbeidet. Athens hovedmål er “å holde fredsprosessen i live. I tråd med det målet, vil vi ta en beslutning når tiden er inne,” sa Kourkoulas.

Et annet spørsmål som viseutenriksministeren kommenterte, var Hellas’ positive holdning til nye sanksjoner mot Iran-regimet. Kourkoulas understreket at slike tiltak må være både kloke og produktive. Viljen er der i EU, hevdet han, så lenge sanksjonene rammer regimet og ikke befolkningen.

Forrige artikkelNetanyahu mye mer populær enn konkurrentene
Neste artikkelIsraelerne fikk svakere privatøkonomi i 2011
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no