PA vil ha FN-avstemning i løpet av november

I løpet av denne måneden ønsker de palestinske selvstyremyndighetene nok en gang å be FNs generalforsamling om anerkjennelse som stat.
PA-president Mahmoud Abbas gir ikke opp håpet om en anerkjennelse av en palestinsk stat fra FN, uten å gå veien om forhandlinger med Israel. (Foto: UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas gir ikke opp håpet om en anerkjennelse av en palestinsk stat fra FN, uten å gå veien om forhandlinger med Israel. (Foto: UN Photo)

Dagens status for PA-myndighetene i FN-systemet er “observatør”, mens de i framtiden ønsker å bli oppgradert til “stat uten medlemskap” i organet. Først ønsket PA-president Mahmoud Abbas å fremme saken for generalforsamlingen i september, men ble overbevist av amerikanerne om å utsette til det amerikanske valget er over 6. november.

Nå varsler Abbas at han vil ta opp saken på ny, selv om både USA og Israel varsler økonomiske sanksjoner. En mulig dag for avstemningen er 29. november, samme dag som delingsforslaget for det britiske mandatområdet ble vedtatt i 1947. Det har også blitt den internasjonale solidaritetsdagen for det palestinske folk. 15. november er en annen aktuell dato. For 24 år side på den datoen erklærte Yasser Arafat “Palestinas uavhengighet” under en tale i Algerie.

Skulle Abbas få gjennomslag for de palestinske myndighetenes ønsker, vil det bety at Israel fryser alle skattepengene landet samler inn på vegne av PA. Det utgjør 33 prosent av et allerede svært trangt palestinsk statsbudsjett. Myndighetene på Vestbredden opplever tøffe økonomiske tider, skriver Yedioth Aharonoth.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise