Bruker FN-sporet som pressmiddel mot Det hvite hus

Palestinske selvstyremyndigheter varsler at de kan komme til å utsette sine planer om oppgradering i FN dersom USA vil presentere "konkrete mål" for eventuelle forhandlinger med Israel.
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)

Torsdag begynte PAs utsendinger å dele ut  resolusjonsforslaget om å oppgradere sin status i FN fra «observatør» til «ikke-medlemsstat». President Mahmoud Abbas valgte å utsette palestinernes «statuskamp» til etter det amerikanske valget, som endte i fire nye år for Barack Obama. Amerikanerne er, som Israel, sterke motstandere av at PA forsøker å skaffe seg anerkjennelse som stat, uten å gå veien gjennom forhandlinger med Israel.

Men til Israel Radio sier palestinske kilder at Abbas skal være villig til utsette planene ytterligere, dersom USA kan presentere «konkrete mål» for forhandlinger med Israel. Disse konkrete målene må vise hvordan den israelske okkupasjonen av Vestbredden kan avsluttes, sier kildene.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman er for tiden i Wien, hvor han gjør et forsøk på å stanse de palestinske FN-planene. Jerusalem har varslet sanksjoner dersom palestinerne går videre med sine planer.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise