Bruker FN-sporet som pressmiddel mot Det hvite hus

Palestinske selvstyremyndigheter varsler at de kan komme til å utsette sine planer om oppgradering i FN dersom USA vil presentere “konkrete mål” for eventuelle forhandlinger med Israel.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)

Torsdag begynte PAs utsendinger å dele ut  resolusjonsforslaget om å oppgradere sin status i FN fra “observatør” til “ikke-medlemsstat”. President Mahmoud Abbas valgte å utsette palestinernes “statuskamp” til etter det amerikanske valget, som endte i fire nye år for Barack Obama. Amerikanerne er, som Israel, sterke motstandere av at PA forsøker å skaffe seg anerkjennelse som stat, uten å gå veien gjennom forhandlinger med Israel.

Men til Israel Radio sier palestinske kilder at Abbas skal være villig til utsette planene ytterligere, dersom USA kan presentere “konkrete mål” for forhandlinger med Israel. Disse konkrete målene må vise hvordan den israelske okkupasjonen av Vestbredden kan avsluttes, sier kildene.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman er for tiden i Wien, hvor han gjør et forsøk på å stanse de palestinske FN-planene. Jerusalem har varslet sanksjoner dersom palestinerne går videre med sine planer.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise