Bruker FN-sporet som pressmiddel mot Det hvite hus

Palestinske selvstyremyndigheter varsler at de kan komme til å utsette sine planer om oppgradering i FN dersom USA vil presentere “konkrete mål” for eventuelle forhandlinger med Israel.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Olivier Pacteau)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag begynte PAs utsendinger å dele ut  resolusjonsforslaget om å oppgradere sin status i FN fra “observatør” til “ikke-medlemsstat”. President Mahmoud Abbas valgte å utsette palestinernes “statuskamp” til etter det amerikanske valget, som endte i fire nye år for Barack Obama. Amerikanerne er, som Israel, sterke motstandere av at PA forsøker å skaffe seg anerkjennelse som stat, uten å gå veien gjennom forhandlinger med Israel.

Men til Israel Radio sier palestinske kilder at Abbas skal være villig til utsette planene ytterligere, dersom USA kan presentere “konkrete mål” for forhandlinger med Israel. Disse konkrete målene må vise hvordan den israelske okkupasjonen av Vestbredden kan avsluttes, sier kildene.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman er for tiden i Wien, hvor han gjør et forsøk på å stanse de palestinske FN-planene. Jerusalem har varslet sanksjoner dersom palestinerne går videre med sine planer.

Forrige artikkel8 av 10 sagt opp i Ma’ariv
Neste artikkelIsrael advarer Assad mot Golan-bråk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no