PA vil be om oppgradering av FN-status 29. november

Den arabiske ligas medlemsland er informert om at PA-president Mahmoud Abbas vil presentere sin søknad om en oppgradering av PAs status i FNs generalforsamling 29. november.

PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I dagens situasjon har PA (formelt sett PLO) kun status som “observatør”, men ber FN oppgradere denne til “ikke-medlemsstat”. Etter alle solemerker vil Generalforsamlingen godta forespørselen, siden kun et enkelt flertall kreves. Ingen land har vetorett her.

Det er ikke tilfeldig at Mahmoud Abbas og hans medarbeidere har valgt ut nettopp 29. november, opplyser Yedioth Aharonoth. Det var nemlig den datoen delingsplanen til FN ble vedtatt i 1947, som skulle opprette en jødisk og en arabisk stat i det gamle britiske Palestina-mandatet. Mens araberne nektet å godta delingsplanen, erklærte jødene dannelsen av staten Israel i kjølvannet av beslutningen til FNs generalforsamling.

29. november er også Den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folk.

Washington har truet med å trekke tilbake hele eller deler av sin økonomiske bistand til palestinerne, skulle PA gjennomføre planene. Israel har også varslet at de vil holde tilbake skattepenger de samler inn på vegne av myndighetene i Ramallah.

Forrige artikkelDu tror det ikke før du får se det!
Neste artikkel14.000 ultra-ortodokse verves i 2013
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no