PA vil be om oppgradering av FN-status 29. november

Den arabiske ligas medlemsland er informert om at PA-president Mahmoud Abbas vil presentere sin søknad om en oppgradering av PAs status i FNs generalforsamling 29. november.
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: Yoshiko Kusano, swiss-image.ch)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I dagens situasjon har PA (formelt sett PLO) kun status som “observatør”, men ber FN oppgradere denne til “ikke-medlemsstat”. Etter alle solemerker vil Generalforsamlingen godta forespørselen, siden kun et enkelt flertall kreves. Ingen land har vetorett her.

Det er ikke tilfeldig at Mahmoud Abbas og hans medarbeidere har valgt ut nettopp 29. november, opplyser Yedioth Aharonoth. Det var nemlig den datoen delingsplanen til FN ble vedtatt i 1947, som skulle opprette en jødisk og en arabisk stat i det gamle britiske Palestina-mandatet. Mens araberne nektet å godta delingsplanen, erklærte jødene dannelsen av staten Israel i kjølvannet av beslutningen til FNs generalforsamling.

29. november er også Den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folk.

Washington har truet med å trekke tilbake hele eller deler av sin økonomiske bistand til palestinerne, skulle PA gjennomføre planene. Israel har også varslet at de vil holde tilbake skattepenger de samler inn på vegne av myndighetene i Ramallah.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise