PA har levert resolusjonsforslag til FN

De palestinske selvstyremyndighetene ber FNs generalforsamling oppgradere sin status til ikke-medlemsstat. USA forsøker nå - med Israels velsignelse - å moderere ordlyden i det 316 ord lange forslaget.
PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Olivier Pacteau)

Når de 193 medlemsstatene i FN avgir sin stemme i generalforsamlingen torsdag, er palestinerne så godt som sikret et avstemningsresultat til sin fordel. To tredjedeler av alle medlemsland, blant annet stater i Midtøsten og Sør-Amerika, har allerede anerkjent en palestinsk stat.

Men det er også noe med resolusjonsforslaget til palestinerne som nok blir oppfattet som positivt av myndighetene i Jerusalem. En israelsk byggestans i bosetningene blir ikke nevnt som forhåndskrav for forhandlinger. Snarere oppfordres det til at nye runder med samtaler mellom partene kommer på plass.

Det kan tyde på at PA ønsker å sende ut signaler som beroliger USA og Israel. De sistnevnte er bekymret for at PA går veien rundt direkte forhandlinger med Israel, for å oppnå sin drøm om en palestinsk stat.

Ifølge Ha’aretz skal amerikanerne ha sagt til Israel at de ønsker å jobbe for å overbevise PA om at det kan være klokt å endre ordlyden noe. Dette skal statsminister Benjamin Netanyahu ha gitt sin tilslutning til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise