PA har levert resolusjonsforslag til FN

De palestinske selvstyremyndighetene ber FNs generalforsamling oppgradere sin status til ikke-medlemsstat. USA forsøker nå – med Israels velsignelse – å moderere ordlyden i det 316 ord lange forslaget.

PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Olivier Pacteau)
PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Olivier Pacteau)

Når de 193 medlemsstatene i FN avgir sin stemme i generalforsamlingen torsdag, er palestinerne så godt som sikret et avstemningsresultat til sin fordel. To tredjedeler av alle medlemsland, blant annet stater i Midtøsten og Sør-Amerika, har allerede anerkjent en palestinsk stat.

Men det er også noe med resolusjonsforslaget til palestinerne som nok blir oppfattet som positivt av myndighetene i Jerusalem. En israelsk byggestans i bosetningene blir ikke nevnt som forhåndskrav for forhandlinger. Snarere oppfordres det til at nye runder med samtaler mellom partene kommer på plass.

Det kan tyde på at PA ønsker å sende ut signaler som beroliger USA og Israel. De sistnevnte er bekymret for at PA går veien rundt direkte forhandlinger med Israel, for å oppnå sin drøm om en palestinsk stat.

Ifølge Ha’aretz skal amerikanerne ha sagt til Israel at de ønsker å jobbe for å overbevise PA om at det kan være klokt å endre ordlyden noe. Dette skal statsminister Benjamin Netanyahu ha gitt sin tilslutning til.

Forrige artikkelLikud til høyre i listevalget
Neste artikkelNetanyahu og Barak kåret til ledende tenkere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no