– Vi har allerede anerkjent Israel

PA-president Mahmoud Abbas (t.h. i bildet) kritiserer Khaled Mashaal for hans tale under 25-årsmarkeringen til Hamas. Mashaal tok nok en gang til orde for å utslette Israel.
Tzipi Livni (t.v.) ringte torsdag PA-president Mahmoud Abbas (t.h.) for å takke ham for å ha kritisert Hamas-leder Khaled Mashaals uttalelser om å utslette Israel. (Foto: WEF)
Tzipi Livni (t.v.) ringte torsdag PA-president Mahmoud Abbas (t.h.) for å takke ham for å ha kritisert Hamas-leder Khaled Mashaals uttalelser om å utslette Israel. (Foto: WEF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Under Hamas-markeringen sa Khaled Mashaal at han ønsket å opprette Palestina, fra Jordan-elven til Middelhavet, når Israel er blitt utslettet. Ifølge Mahmoud Abbas skal Hamas ha akseptert en samarbeidsavtale med Fatah hvor det nevnes en tostatsløsning.

– Jeg er ikke enig med Khaled Mashaals uttalelse om å ikke anerkjenne Israel, fordi vi anerkjente staten i 1993. En firepunktsavtale mellom Fatah og Hamas, som Mashaal selv godkjente, nevner en tostatsløsning sa PA-presidenten under et besøk i Ankara.

Mahmoud Abbas var på besøk i Tyrkia for å be om støtte til PAs planer om å søke medlemskap i en rekke internasjonale organer.

Livni takket Abbas
Hatnua-leder Tzipi Livni, som tidligere har vært utenriksminister i Israel, ringte torsdag Abbas for å takke ham for å ha ytret seg mot Mashaal.

– Det er viktig at folket hører budskap som dette, så de ikke mister håpet om en fredsavtale, skal hun ha sagt.

Dobbeltspill
Det springende punkt i signalene fra Abbas er hvorvidt han ser for seg to stater for to folk, eller to stater hvor begge blir arabiske. For det kommer også andre signaler fra Fatah-bevegelsen som Abbas leder. Den arabiske-israelske journalisten Khaled Abu Toameh melder om tydelige tegn på at Fatah er på vei mot en konfrontasjon med Israel. En rekke offentlige uttalelser fra Fatah-ledere viser det samme.

Den offisielle logoen som skal brukes når Fatah feirer 48 år inneholder et kart hvor Israel er borte og er tildekket av mønsteret i et palestina-skjerf. Du kan også se en rifle og en nøkkel – det siste et tegn på flyktningenes rett til å vende tilbake.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise