– Israel og Jordan kan bli neste offer

Nødhjelpsmat til flyktninger nær grensen mellom Syria og Libanon. (Illustrasjon: IHH)
Nødhjelpsmat til flyktninger nær grensen mellom Syria og Libanon. (Illustrasjon: IHH)

Syria er i ferd med å utvikle seg til “et svart hull som suger til seg islamister fra verden over”, sier sentrale jordanske kilder til Ha’aretz. De hevder også at de allerede har advart Vesten og Israel om at dette kom til å skje, men at våpnene likevel flommer inn til salafistene og islamistene i nabolandet.

Våpnene og erfaringene som styrkene skaffer seg kan etter krigen bli brukt mot andre mål, som Jordan eller Israel. Etterretningen i Amman skal for to måneder siden ha stanset elleve jordanske salafister som samlet seg i Syria for å planlegge angrep mot kjøpesentere og vestlige ambassader i hjemlandet.

Vil ta imot flyktninger
De palestinske selvstyremyndighetene ønsker også å bidra for å hjelpe mennesker på flukt i Syria. President Mahmoud Abbas har bedt FN ta kontakt med Israel, for å sikre adgang til å la tusenvis av palestinske flyktninger flykte over israelsk territorium fra Syria til Vestbredden. Siden krisen i Syria tiltok har 700 av landets 500.000 palestinske innbyggere blitt drept.

Talsmann for Fatah, Ahmed Assaf, sier PA er rede til å ta imot flyktningene dersom Israel tillater dem det.

– Dette er en hellig rett og en tid med en humanitær krisesituasjon, sier Assaf.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag