– Israel og Jordan kan bli neste offer

Myndighetene i Amman advarer mot stadig større islamistisk innflytelse blant opprørerne i Syria og sier de frykter det kan gå ut over Jordan og Israel dersom disse kreftene vinner borgerkrigen.
Nødhjelpsmat til flyktninger nær grensen mellom Syria og Libanon. (Illustrasjon: IHH)
Nødhjelpsmat til flyktninger nær grensen mellom Syria og Libanon. (Illustrasjon: IHH)

Syria er i ferd med å utvikle seg til «et svart hull som suger til seg islamister fra verden over», sier sentrale jordanske kilder til Ha’aretz. De hevder også at de allerede har advart Vesten og Israel om at dette kom til å skje, men at våpnene likevel flommer inn til salafistene og islamistene i nabolandet.

Våpnene og erfaringene som styrkene skaffer seg kan etter krigen bli brukt mot andre mål, som Jordan eller Israel. Etterretningen i Amman skal for to måneder siden ha stanset elleve jordanske salafister som samlet seg i Syria for å planlegge angrep mot kjøpesentere og vestlige ambassader i hjemlandet.

Vil ta imot flyktninger
De palestinske selvstyremyndighetene ønsker også å bidra for å hjelpe mennesker på flukt i Syria. President Mahmoud Abbas har bedt FN ta kontakt med Israel, for å sikre adgang til å la tusenvis av palestinske flyktninger flykte over israelsk territorium fra Syria til Vestbredden. Siden krisen i Syria tiltok har 700 av landets 500.000 palestinske innbyggere blitt drept.

Talsmann for Fatah, Ahmed Assaf, sier PA er rede til å ta imot flyktningene dersom Israel tillater dem det.

– Dette er en hellig rett og en tid med en humanitær krisesituasjon, sier Assaf.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise