– PA-tortur svært utbredt

Den arabiske menneskerettighetsgruppen The Arab Organization for Human Rights hevder PA-politiet bruker tortur ved 19 av 20 avhør og arrestasjoner.

Foto: Skjermdump fra AOHRs hjemmesider.
Foto: Skjermdump fra AOHRs hjemmesider.

Ifølge en fersk rapport som organisasjonen har publisert, gjennomførte PA 13.271 avhør i perioden 2007-2011. I 96 prosent av tilfellene benyttet de palestinske politistyrkene seg av “ulike metoder for tortur”. Det førte til døden for seks fanger og forårsaket “kronisk sykdom” for andre.

Arab Organization for Human Rights (AOHR) legger ansvaret for praksisen på PA-president Mahmoud Abbas. De oppfordrer FN, Den arabiske liga og Organisasjonen for islamsk samarbeid om å ta affære i saken.

Fratar folk levebrødet
En spørreundersøkelse AOHR tok blant personer som tidligere har vært avhørt av politiet, viser at 99,7 prosent har opplevd det de mener er en “nedverdigende behandling”. Mange skal i tillegg ha mistet jobbene sine og blitt trakassert på andre måter.

– Det er slående at PA, i ly av den arabiske våren, fortsetter å utøve sitt undertrykkende system, i total motsetning til sitt folks krav om frihet og verdighet, heter det i rapporten.

AOHR er ikke ute etter å løpe Israels ærend når de avdekker torturen i PA. Tvert imot, organisasjonen fordømmer PA for å samarbeide med Israel.

Forrige artikkelYachimovich forbereder seg på opposisjonstilværelse
Neste artikkel– Bosetninger er ikke hovedhinder for fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no