Fayyad krever arabiske bistandspenger

Medlemslandene i Den arabiske liga innfrir fortsatt ikke sine økonomiske forpliktelser overfor palestinerne, sier PAs statsminister Salam Fayyad.

Palestinernes statsminister Salam Fayyad (f.h.) sammen med Norges tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre. (Foto: Kjetil Elsebutangen, Norsk UD)
Palestinernes statsminister Salam Fayyad (f.h.) sammen med Norges tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre. (Foto: Kjetil Elsebutangen, Norsk UD)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Medlemsland i Den arabiske liga skal ha lovet 550 millioner kroner til de palestinske selvstyremyndighetene som aldri er blitt utbetalt, opplyser PAs statsminister Salam Fayyad. Israel holder allerede tilbake en liknende månedlig sum av PAs skatteinntekter, etter at palestinerne fikk oppgradert sin status i FN.

– Fraværet av disse pengene truer PAs evne til å utføre sine forpliktelser til det palestinske folk, inkludert å hjelpe dem med å bli i områdene, sa Fayyad søndag.

PA-statsministeren var i helgen på plass i Kairo for å møte utenriksministerne fra de respektive medlemslandene. Sju arabiske land skal ha svart positivt på hans anmodning om bistand, mens en gruppe ble nedsatt for å få samlet inn pengene som mangler.

Forrige artikkelVann til Genesaret-sjøen
Neste artikkelHvordan blir Israels neste regjering?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no