Palestinsk tv-propaganda

Hva blir formidlet av tv-stasjonene til Fatah og Hamas? Går det i retning av fredelig sameksistens eller konfrontasjon? Her kan du se noen eksempler med norsk teksting.

- Oppstandelsen kommer ikke før muslimene dreper jødene, forkynte Ibrahim Mudayris taler på palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon PA TV 10. september 2004.
- Oppstandelsen kommer ikke før muslimene dreper jødene, forkynte Ibrahim Mudayris taler på palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon PA TV 10. september 2004.

I YouTube-spillelisten Palestinsk tv-propaganda har MIFF samlet 60 korte klipp som er sendt på tv-stasjonene som er kontrollert av Hamas-regimet på Gaza-stripen og Fatah-regimet på Vestbredden. Noen klipp er hentet fra den andre intifadaen, andre klipp er av nyere dato.

Her er noen av hovedbudskapene som stadig blir formidlet i de palestinske kanalene.

  • Det fantes aldri noe jødisk tempel i Jerusalem.
  • Før den siste dag kommer (Dommens dag) vil muslimene drepe jødene.
  • Jesus var muslim og palestiner.
  • Israelske byer er palestinske.
  • Martyrer blir hilset velkommen av jomfruer i paradis.
  • Jødene stod bak Holocaust.

Se oversikt over alle videoene her.

Forrige artikkelSlik ble jødisk liv i Algerie utslettet
Neste artikkelBosetterleder på BBC Hardtalk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.