– Israels regjering endrer seg kanskje, men ikke våre krav

Palestinernes president Mahmoud Abbas (bildet) hevder at PAs krav i fredsforhandlingene med Israel ikke har endret seg. Alan Dershowitz tar til orde for nye forhandlingsrunder mellom partene.
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)
PA-president Mahmoud Abbas (Foto: UN Photo)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Under et møte med Den afrikanske union i Addis Abeba sa Mahmoud Abbas at kravene til PA må ligge fast, på tross av utskiftninger i den israelske regjeringen. Han beskyldte Israel for rasistisk politikk ved å rasere boliger på Vestbredden og Gaza-stripen, konfiskere land og arrestere tusenvis av palestinere på falskt grunnlag.

– Akkurat som dere nedkjempet og overvant apartheidregimet på deres kontinent, så kjemper vi mot det israelske apartheidregimet. Vi er fast bestemt på å overvinne det, sa PA-presidenten.

Men de palestinske myndighetene er ikke ute etter å delegitimere Israel, kun bosetningene og okkupasjonen, la Abbas til i søndagens tale.

– Abbas har allerede godkjent forhandlinger
Den pro-israelske amerikansk-jødiske juristen Alan Dershowitz, skriver i en artikkel i Jerusalem Post mandag at Abbas allerede skal ha gått med på et forhandlingsforslag som han selv foreslo.

– I september snakket jeg med president Mahmoud Abbas og foreslo for ham en formel for å få gjenoppstartet fredsforhandlingene: Han vil gå med på å innlede forhandlinger med Israel uten byggestans i bosetningene, med den plan for øyet at kun etter at han har innledet seriøse forhandlinger med israelerne, vil Israel sette i gang en byggestans.

– Planen tok også for seg en inndeling av Vestbredden i tre områder: De områdene som vil bli en del av Israel, de områdene som vil bli en del av en palestinsk stat og de områdene som er omstridt. Når det gjelder de første vil det ikke legges begrensninger på byggingen, mens en byggestans vil finne sted i de to andre områdene fram til de har blitt enige om grensene, så lenge seriøse forhandlinger pågår. Abbas gikk med på dette etter å ha diskutert det med Saeb Erekat og signerte også et skriv for å godkjenne denne planen, skriver han.

Mener Netanyahu gjerne vil ha fred
Ifølge Dershowitz skal han og Abbas ha blitt enige om at førstnevnte brakte dette temaet opp igjen etter det israelske valget. “Så det gjør jeg nå.”

– I prosessen som pågår med å bygge en koalisjon må statsministeren (Benjamin Netanyahu) tenke globalt så vel som lokalt. Han burde bygge en koalisjon som gir maksimal fleksibilitet i forholdet til PA. Jeg vet at statsminister Netanyahu veldig gjerne ønsker å være den personen som skaper fred og sikkerhet mellom Israel og palestinerne. For å få til det må han bygge en koalisjon som ikke binder hendene hans. Det vil ikke bli noen lett oppgave, mener Dershowitz.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise