Kerry ringte til Peres, Netanyahu og Abbas

USAs nye utenriksminister John Kerry har de siste dagene ringt Benjamin Netanyahu, Shimon Peres og Mahmoud Abbas. Kerry varslet mål om å få igang igjen fredsforhandlingene.

John Kerry blir tatt i ed som USAs nye utenriksminister. (Foto: USAs utenriksdepartement)
John Kerry blir tatt i ed som USAs nye utenriksminister. (Foto: USAs utenriksdepartement)

John Kerry roste i samtalene Netanyahu-regjeringens beslutning om å overføre 600 millioner av de tilbakeholdte skattepengene som de har samlet inn på vegne av PA.

Statsminister Benjamin Netanyahu understreket på telefonen at den neste israelske regjeringen “vil være forpliktet på” å oppnå fred med palestinerne gjennom “nøkterne og ansvarlige” forhandlinger, skriver hans kontor i en pressemelding.

På lørdag snakket Kerry med Israels president Shimon Peres om etableringen av den neste israelske regjeringen. De to skal ha “utvekslet synspunkter” på fredsprosessen og regionale spørsmål. Peres forklarte at valget har gjort at Netanyahu kan velge og vrake i partier å samarbeide med.

– Resultatene av valget i Israel har skapt en ny situasjon og muligheter som ikke fantes før, sa han til sin amerikanske venn.

Under sine første samtaler med PA-president Mahmoud Abbas etter at han tok over som utenriksminister, sa Kerry at han vil forsøke å overbevise Kongressen om ytterligere bistand til palestinerne. Han skal også ha sagt at det er viktig for de to å møtes så raskt som mulig, for å drøfte en fornyelse av fredsprosessen.

Forrige artikkelNytt iransk jagerfly presentert
Neste artikkelSunday Times beklager Netanyahu-karrikatur
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no